Finalitza la rehabilitació de la Casa deth Haro a Les

Les obres finançades per Cultura han tingut un cost de 295.976 euros

Les obres de rehabilitació de la Casa deth Haro de Les (Val d’Aran) han finalitzat aquesta setmana. L’edifici serà la seu del futur centre d’interpretació de les Festes deth Haro, incloses en les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus, reconegudes i inscrites en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO el mes de desembre de 2015.
La rehabilitació l’ha impulsada el Departament de Cultura, el Conselh Generau d’Aran, l’Ajuntament de Les i l’Institut Català del Sòl i ha tingut un cost de 295.976 euros aportats per Cultura.
Les obres, basades en un projecte de l’empresa Ola-Architects SLP, han consistit en la rehabilitació de l’edifici existent, de principis del segle XX, que fins al 2010 va ser la seu de la biblioteca municipal. Aquest s’ha ampliat a la parcel·la del costat amb dos nous volums arquitectònics que seran el vestíbul d’entrada i els serveis del futur equipament.

La Comissió d’urbanisme de la Vall d’Aran, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, i la síndica d’Aran, Maria Vergés, ha aprovat, aquest dijous, una modificació de les Normes de planejament de la Val d’Aran per tal que ambdues parcel·les de propietat municipal, siguin qualificades d’equipament comunitari amb usos socioculturals.

La creació del centre d’interpretació de les festes del foc als Pirineus és finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat amb l’objectiu realçar aquest patrimoni cultural, excepcional i únic al món.