La confraria de Sant Antoni Abat celebra la festivitat del seu patró sense calderada

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest matí la Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell ha celebrat la festivitat del seu patró amb la celebració de la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, que ha comptat amb la participació de la coral ‘Veus de la Seu’ que ha cantat els goigs de Sant Antoni.

Seguidament s’ha repartit el panet beneit (embolcallat amb plàstic com a mesura higiènica). A la sortida d’ofici, s’ha portat a terme la benedicció dels animals a la plaça dels Oms.

En aquests actes commemoratius de Sant Antoni Abat hi han assistit l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i el vicealcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, així com diversos regidors de l’Ajuntament de la capital de l’Alt Urgell.

Per segon any consecutiu, també a causa de l’actual situació sanitària provocada per la Covid-19, no s’ha pogut repartir a la població el tradicional plat d’escudella de Sant Antoni que la Confraria elabora al bell mig del passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca. A canvi, també com ja es va fer l’any passat, la Confraria de Sant Antoni fa una donació d’aliments al projecte Aliments per la Solidaritat i, com a novetat d’aquesta any també, ho farà a la Llar de Sant Josep, lliurant llet, vedella, llegums, arròs, pasta de sopa i conserves, entre d’altres aliments.

Cal recordar també que la Confraria de Sant Antoni ha realitzat una aportació econòmica a La Marató de TV3 que en aquesta darrera edició ha estat dedicada a la salut mental.