‘Sopa de pedres’ enceta la programació d’hivern de La Xarxa a Igualada

L’obra, d’Engruna Teatre, es podrà veure diumenge 23 de gener i explica la història de les persones que han de fugir de les guerres

Xarxa Igualada inicia temporada, aquest diumenge 23 de gener, amb l’obra Sopa de pedres, d’Engruna teatre, un espectacle de titelles que va obtenir el Premi Xarxa Alcover de la Mostra d’Igualada 2021, i fou nominat  als premis Butaca 2021. L’obra, dirigida per Mireia Fernández i interpretada per Anna Farriol i Julia Santacana, ens parla de les persones que han de fugir de casa seva per culpa de les guerres. Engruna Teatre explica petites històries als més grans i grans històries als més petits.

L’espectacle tindrà lloc al Teatre Municipal l’Ateneu el proper diumenge dia 23 de desembre, a les 6 de la tarda. El preu de les entrades és de 7 € i de 5 € per als socis de La Xarxa. Es poden comprar a https://teatremunicipalateneu.cat/la-xarxa  i a taquilla des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

També es poden comprar les entrades per als propers espectacles de La Xarxa: La llàntia meravellosa, de Festuc teatre (6 de febrer – 12.15 h); Soc una nou, de Zum Zum teatre (20 de febrer – 12.15 h) Premi a la millor direcció i interpretació a FETEN 2021; Petit Univers, de Marcel Gros (6 de març – 12.15 h), i Una nit amb el mag Lari (20 de març – 12.15 h i 18 h).

Sopa de pedres

L’Alma és una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en lloc de volar-hi estels, un dia hi arriben els avions. Després d’un llarg viatge, acaba en un indret desconegut, on tothom té de tot però no volen compartir res amb ella. Amb enginy i intel·ligència fa una sopa de pedres que transforma l’individualisme de tot un poble en una feina en equip i dona una lliçó de vida a totes aquelles persones que inicialment li havien tancat la porta.

Sopa de pedres parla de les persones nouvingudes, de l’estranger, del refugiat… D’aquell que arriba a un indret cercant una vida millor i es troba amb una societat que no vol veure més enllà d’ella mateixa i és incapaç de viure l’arribada de l’exiliat com una oportunitat i ho fa com una amenaça. Però també fa èmfasi en la cooperació i el treball en equip.

L’espai i la música de l’espectacle ens fa reviure diversos països en un llarg pelegrinatge fins a Europa.

Engruna teatre

És una companyia formada principalment per dones compromeses amb les arts escèniques i el sector. Va néixer l’any 2006 amb l’objectiu de seduir i emocionar grans i petits; totes les creacions s’han caracteritzat per una implicació ferma vers el teatre per a infants fet amb rigor i serietat. Han posat èmfasi en la utilització de nous llenguatges per trobar noves formes artístiques de comunicació i expressió, amb la música i la poesia visual com a elements imprescindibles. Altres espectacles d’Engruna Teatre són Loops, Codi Postal 00, El molinet màgic o La nina del cap pelat.

A Sopa de pedres les han acompanyades creadors diversos com l’actor i director Ramon Molins en l’assessorament i en la posada en escena; el músic Albert Ciurans com a compositor; l’Alba Serrat en el disseny i la Glòria Arrufat en la construcció del titella; la Berta Vidal i el Raúl Vilasís en l’escenografia; en Xavi Salavert en el disseny de llums i en Jordi Sala en l’espai sonor, i la Núria Espinach en el disseny de vestuari. Ha tingut cura de l’assessorament temàtic el Programa Català de Refugi. Pel que fa a les novetats, dintre del mes de gener la companyia ha estrenat la versió en euskera de Sopa de pedres (Harri Salda). El seu darrer espectacle, Univers, formarà part de la programació de les fires de teatre infantil i juvenil FETEN de Gijón i La Mostra d’Igualada.