Un xef de Salou fa història i situa Tarragona entre les capitals mundials de la gastronomia

Es tracta de la primera vegada que un cuiner de la província de Tarragona rep aquesta distinció als Best Chef Awards 2025

04 d'octubre de 2025 a les 18:00h
Actualitzat: 04 d'octubre de 2025 a les 18:00h

El restaurant Deliranto de Salou ha fet història aquest dijous a la nit a Milà, en una gala que ha reunit alguns dels cuiners més reconeguts del planeta, en el marc dels The Best Chef Awards 2025.

El seu xef i fundador, Pep Moreno, ha estat distingit amb un dels prestigiosos ‘ganivets’ del certamen, un dels guardons més influents de l’alta cuina mundial. Es tracta de la primera vegada que un cuiner de la província de Tarragona rep aquesta distinció, fet que consolida Deliranto com un referent internacional de la cuina d’avantguarda.

El reconeixement atorgat a Pep Moreno situa el xef salouenc dins la selecta llista internacional de The Best Chef Awards 2025, que aquest any s’ha presentat a Milà i que inclou alguns dels cuiners més influents del planeta.

Entre els nous noms hi figuren figures de restaurants de referència mundial com Josiah Citrin (Melisse, Santa Mònica), Koji Sawada (Sawada, Tòquio), Kobe Desramaults (Eliane, Anvers) o Luca Natalini (Autem, Milà). La presència de Josep Moreno (Deliranto, Salou) en aquest llistat reforça el seu prestigi internacional i el consolida com un dels grans ambaixadors de la cuina catalana i espanyola dins del panorama gastronòmic global.

 

 

“Un orgull per a Salou i per a la gastronomia catalana”

Visiblement emocionat, Pep Moreno ha dedicat el premi al seu equip i al territori: “Aquest premi és un orgull no només per al nostre equip, sinó també per a Salou i per a tota la gastronomia catalana. Seguirem treballant amb la mateixa passió per sorprendre i emocionar els qui s’asseuen a les nostres taules.”

Amb un estil narratiu i teatral inconfusible, el restaurant Deliranto combina art, emoció i sabor en experiències culinàries que van més enllà del menjar. Cada sopar és un viatge sensorial que transporta el comensal a un univers de creativitat i sensibilitat.

Amb aquest nou reconeixement, Deliranto reafirma la seva posició com un dels grans temples de la cuina creativa a Espanya, i eleva Salou i la Costa Daurada al panorama internacional de la gastronomia d’autor. Cal recordar que Deliranto va obtenir la primera estrella Michelin de Salou, una fita que va suposar un abans i un després en la projecció gastronòmica de la ciutat.