Tarragona rebrà 550.000 euros del Pla de Protecció a la Família i Atenció a la Pobresa Infantil

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La demarcació de Tarragona rebrà uns 550.000 euros, segons estimacions del grup parlamentari socialista, del pla de protecció a la família i atenció a la pobresa infantil aquest 2021. Així ho ha fet públic avui el diputat del PSC al Congrés, Joan Ruiz, qui ha remarcat la reversió de les retallades de la dreta en matèria de serveis socials que ha dut a terme el Govern de progrés del president Pedro Sánchez.

Així, el Consell de Ministres d’aquest dimarts ha autoritzat transferir a les Comunitats Autònomes més de 158 milions d’euros per finançar el pla concertat de prestacions bàsiques de serveis socials, el programa de protecció a les famílies i el programa VECA que té com a objectiu garantir l’alimentació nutricional dels infants.

“Enguany el pressupost destinat a aquesta finalitat ascendeix en quasi 100 milions d’euros en el conjunt del país, el que ens dóna una idea del compromís real del Govern socialista amb els serveis i prestacions socials que beneficien al conjunt de la ciutadania”, ha remarcat Joan Ruiz.

“El Govern del PP va retallar dràsticament aquestes prestacions quan governava, per contra ara hem arribat a la màxima inversió històrica uns recursos que ajudaran especialment a les famílies que s’han vist colpides amb més intensitat per la crisi provocada per la pandèmia del COVID”, ha assenyalat.

En el conjunt de Catalunya la inversió total ascendeix a més de 23 milions d’euros el que suposa més de 10 milions d’euros d’increment en relació a les inversions del 2020.

Cal recordar que, segons dades oficials, l’any 2019 més de dos milions d’infants vivien en famílies que es troben al llindar de la pobresa. “Els socialistes vàrem dir que el canvi al conjunt d’Espanya havia d’implicar la completa eradicació de la pobresa infantil severa i és el que estem fent, no amb paraules sinó nodrint pressupostos amb inversions concretes per fer que les ajudes arribin a les famílies”.

“Un país lliure no es distingeix pel nombre de banderes gegants que sacsegin grups presumptament patriòtics sinó per aconseguir que tots els nens i nenes tinguin garantida per l’administració una alimentació adequada que garanteixi una dieta equilibrada i tres àpats diaris”, ha afirmat el diputat tarragoní.

En aquest sentit, els 15 milions destinats al programa VECA tenen com a finalitat precisament que els infants tinguin garantit el dret a l’alimentació durant tot l’any. D’aquests 15 milions quasi 2 milions s’han destinat a Catalunya.