Tarragona anul·la els actes del Carnaval per la covid-19

Una comissió pensarà activitats adaptades a les restriccions per tal que la festa sigui present a la ciutat

Imatge de la rua de lluïment del Carnaval de Tarragona 2020. OPP

Tarragona anul·la els actes del Carnaval 2021 que estan protagonitzats per les comparses i el seguici del rei Carnestoltes i la concubina, que havien de tenir lloc la segona setmana de febrer. Així ho ha acordat aquest dimecres a la tarda la Comissió Consultiva de Carnaval presidida per l’alcalde, Pau Ricomà, i amb participació de representants de les entitats que hi col·laboren. Segons informa l’Ajuntament, la decisió s’ha pres de forma unànime atès que els actes de la festa són de lliure assistència, de caràcter massiu i a l’aire lliure, fet que dificulta “el control i la seguretat dels assistents i participants”.

D’altra banda, els representants de les comparses han al·legat motius logístics pel que fa a l’elaboració de les disfresses, retards en l’enviament de material i la impossibilitat d’assajar conjuntament en espais oberts i amb totes les mesures de seguretat, entre d’altres.

També s’ha acordat crear una subcomissió formada per tècnics municipals i representants de les entitats que fan possible el Carnaval per tal de crear activitats alternatives que s’adaptin a les restriccions sanitàries actuals per tal que la festa “sigui present a la ciutat”.