La Paeria estudia les opcions de municipalització pels serveis de zona blava i grua

Compromís del govern municipal amb el Comitè d'Empresa de la concessionària Eysa a no prendre cap decisió fins al gener

La Paeria ha encarregat un informe sobre les opcions de municipalització pels serveis de zona blava i grua. Representants del govern municipal s’han compromès amb el Comitè d’Empresa de la concessionària Eysa a no prendre cap decisió sobre el model de gestió fins a disposar d’aquest informe, al mes de gener. Els representants dels treballadors han acceptat deixar en suspens fins aleshores la moció per demanar la municipalització del servei que han presentat, han demanat que se’ls escolti en l’elaboració de l’informe i que es garanteixin els seus drets laborals.

El Comitè va presentar al mes de gener una moció al ple de la Paeria on es demanava la municipalització del servei, però que no s’ha arribat a debatre, en suspendre l’Ajuntament la tramitació de les mocions d’entitats durant diversos mesos per la covid-19. En la trobada d’aquest dimecres, els representants dels treballadors han accedit a ajornar el debat de la moció al ple fins que l’Ajuntament no disposi d’un informe extern que contingui tota la justificació tècnica, jurídica i econòmica dels diferents escenaris de gestió de la zona blava i la grua.

En aquest informe, ha explicat la portaveu del govern municipal, Jordina Feixanet, s’analitzaran les possibles opcions per a dur a terme aquesta municipalització, no només a través de l’Ajuntament sinó també a través d’altres empreses públiques del consistori. Aquest informe s’elaborarà durant els mesos de novembre i desembre i es disposarà d’ell previsiblement cap al mes de gener.

El Comitè d’Empresa ha demanat que se’l tingui en consideració i se l’escolti en l’elaboració d’aquest informe i que, en tot cas, si es contemplen diferents opcions de gestió del servei, en totes elles es garanteixin els drets dels treballadors que el presten.

El govern municipal també s’ha compromès a mantenir la situació actual de pròrroga tàctica i no prendre cap decisió sobre la gestió futura del servei fins a disposar d’aquest informe.