Sandra Guaita celebra l’aprovació de les xarxes elèctriques tancades

Assegura que repercutirà molt positivament en el futur de la indústria química del Camp de Tarragona

La diputada socialista al Congrés per Tarragona, Sandra Guaita, ha destacat avui que l’anunci per part del ministeri de transició ecològica d’obrir el termini d’informació pública del decret que crea les xarxes de distribució elèctrica tancades “és una magnífica notícia per als polígons petroquímics de les comarques tarragonines que fa temps que demanaven, precisament, aquesta mesura.”

La diputada reusenca ha subratllat que “es dona així satisfacció a una demanda històrica del territori que, sens dubte, afavorirà la competitivitat dels nostres polígons químics. I això vol dir no només estalvi energètic sinó també més llocs de treball estables i ben remunerats. Sense risc a exagerar poder dir que és una dia històric per a la indústria química de Tarragona.”

Sandra Guaita ha recordat que l’anterior Govern del PP va aturar sine die el projecte i que ha hagut de ser, novament, el Govern progressista del president Pedro Sánchez “qui ha tornat a complir amb Tarragona traient-la de l’oblit a que la va condemnar l’anterior executiu del PP. Vull també recordar la gran tasca que els alcaldes socialistes de les nostres comarques han fet durant anys per tal que aquest projecte tan important arribi ara a bon port.”

Cal recordar que la nova llei és una reivindicació plantejada durant anys per la indústria química del Camp de Tarragona per la reducció de costos en matèria energètica que suposa. Des de l’any 2009 aquestes xarxes tancades estan previstes dins de la normativa europea, tot i que durant els anys de Govern del PP la necessària legislació interna no va avançar.

“Per tant, un cop siguin una realitat aquestes xarxes tancades permetran als nostres polígons competir amb igualtat de costos energètics en relació amb els competidors de la resta de països europeus. Es posarà fi, d’aquesta manera, a aquest desavantatge objectiu que patíem el que de ben segur repercutirà molt positivament en el futur de la nostra indústria química”, ha subratllat la diputada socialista.

“Aquest Govern compleix amb Tarragona. En aquests moments tenim totes les infraestructures de mobilitat que ens afecten en marxa (des de l’A-27 fins a l’A-7 tant en direcció nord com sud, hem doblat les inversions territorials directes en els pressupostos generals de l’Estat adreçats a la demarcació de Tarragona i ara podem donar aquesta excel·lent notícia per a les milers de famílies tarragonines que treballen a la indústria química tarragonina. Estem en la bona direcció”, ha conclòs Sandra Guaita.