Dimecres, 15 de gener de 2025
És notícia

El Port de Tarragona acull l’exposició ‘Big Parade. La processó d’hivern’

Avatar photo
La mostra de l’artista Ignasi Blanch s’emmarca dins de la programació ‘Nadal de Somni’
big-parade-port-tarragona

El pròxim 20 de desembre a les 19h el Port de Tarragona, sota la seva marca cultural de Moll de Costa i, dins de la programació d’un ‘Nadal de Somni’, inaugurarà una nova exposició. Es tracta de ‘Big Parade. La processó d’hivern’ de l’artista Ignasi Blanch. Una mostra on es podrà gaudir d’una desfilada de personatges de l’univers gràfic de l’artista, un repositori personal d’il·lustracions, pintures i gravats creats als anys vuitanta i noranta a Berlín. Blanch és l’únic representant de l’estat espanyol en el projecte internacional East Side Gallery, la galeria d’art a l’aire lliure situada prop del centre de Berlín, amb la seva obra ‘Parlo d’amor’.

El Port de Tarragona ha convidat l’il·lustrador i artista plàstic Ignasi Blanch a realitzar un mural de gran format (30 metres per 2,40 metres d’alt). Per a aquesta mostra Blanch ha creat una desfilada de personatges diversos amb éssers imaginaris. Serà un punt important de visita perquè a la seva processó de gran format “BIG PARADE. La Processó d’Hivern” també hi sortiran elements nadalencs combinats amb personatges del seu univers més representatiu, referent en el món professional de la il·lustració. L’exposició és una experiència visual per a gaudir amb tota la família. Els horaris per visitar l’exposició són de dimarts a dissabte de 10h a 13 h i de 16h a 19 h. Els diumenges i festius d’11 h a 14 h. Cal recordar que els dilluns els espais culturals romandran tancats.

Creació BIG PARADE

Per a la realització de la BIG PARADE. La Processó d’Hivern, Ignasi Blanch ha comptat amb un equip d’assistents, artistes i il·lustradors. Tots són estudiants de l’escola d’art i disseny de Tarragona i també d’il·lustració de l’escola de la Dona de Barcelona.

El mural es va començar a pintar el dia 9 de desembre i estarà finalitzat el mateix 20 de desembre, temps on s’aniran afegint elements i personatges creats amb una gamma de colors on hi predomina el vermell.

A la mateixa mostra també s’hi veurà l’obra artística d’Ignasi Blanch creada als vuitanta i noranta a Berlín i presentada al Tinglado 2 d’una manera espectacular, recordant el que va ser el Mur de la ciutat alemanya.

Pintures, gravats i dibuixos d’aquella època es presenten a la tercera sala del Tinglado 2 per ajudar a entendre tot un procés artístic evolutiu, des de la seva estada a Berlín fins al seu treball més recent, el mural gegant creat expressament per a aquesta exposició.

Trajectòria

En els seus treballs actuals, Ignasi Blanch representa desfilades, processons, rues… recordant les que podia veure quan era petit, des de casa seva, situada davant de l’església de Roquetes (Baix Ebre). Segurament podrem descobrir algunes referències a Alícia i el país de les meravelles de Carroll, o el record de les pel·lícules de Fellini, les processons de Kentridge, els quadres gegants de Gilbert and George i les coreografies de Pina Bausch.

Els atletes, els twinks i els efebs es reuneixen amb els camacurts, els nans i els oficinistes grisos. Les noies agraciades i les pubilles de festa major, estan en bona harmonia amb les geperudes i les velles rancunioses” .

L’artista

Il·lustrador i artista plàstic català, Llicenciat en Belles Arts per la UB, va viure tres anys a Berlín, on s’especialitzarà en tècniques d’impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien reconegut internacionalment, format a Barcelona i a Berlín. Blanch, il·lustrador i artista plàstic, és l’únic artista espanyol que va participar al projecte internacional East Side Gallery, un projecte que commemorà el 35è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín. Es tracta de la reconeguda galeria d’art prop del centre de Berlín. La galeria conté 103 murals pintats per artistes de tot el món que dediquen un homenatge a la llibertat i documenten l’eufòria i l’esperança per a un món millor que es va donar amb la fi de la guerra freda. A l’obra es pot llegir en català ‘Parlo d’amor’.

Una de les obres més icòniques de la galeria berlinesa és la de l’artista català, sota el títol ‘Parlo d’amor’. Un mural de tons grisos, ocres i negres, hi figuren tres rostres que reflecteixen amor i les experiències que va viure l’artista a Berlín quan va caure el mur.

Ha publicat més de cent llibres, coordina l’àrea d’il·lustració de l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona i forma part de l’organització del Saló del llibre infantil i juvenil a Saarbrücken, Alemanya.

Des del 2005 també coordina un projecte anomenat «Let’s humanize hospitals», que il·lustra i decora habitacions, passadissos i sales de tractament per fer més fàcil l’estada dels infants als hospitals. Va treballar conjuntament amb l’actriu i cantant Olivia Newton-John il·lustrant el llibre LIV ON i també col·labora habitualment amb l’actriu Myriam Mézières.

Actualment, està a punt d’inaugurar la casa Museu Berlín a la seva ciutat natal, on es podrà visitar tota la seva obra i on es presentaran esdeveniments culturals vinculats a l’art i al món de la il·lustració.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Activat un avís preventiu de contaminació ambiental a tot Catalunya

Notícia següent

L’ermita de Can Boada del Pi de Terrassa passa a ser un equipament públic

Notícies relacionades