L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat del tinent d’alcalde de Territori, Xavier Cardona; la regidora d’Obra Pública, Montserrat Alba i la regidora del Districte 5, Patrícia Reche; ha visitat aquest matí les obres de rehabilitació de l’ermita del Sagrat Cor de Can Boada del Pi. La visita també ha comptat amb la presència dels representants de la propietat de l’edifici, LandCo i Solvia, que han executat els treballs i que han signat un conveni de cessió amb l’Ajuntament perquè l’ermita passi a ser de propietat pública.
L’ermita de Can Boada del Pi va ser construïda el 1910 per Pau Gorina, un mestre d’obres que havia treballat amb arquitectes modernistes com Muncunill i Gaudí, i està catalogada com a bé cultural d’interès local (BCIL).
La seva rehabilitació, que ha estat una demanda històrica per part de l’associació de veïns del barri, va iniciar-se a finals de juliol i ha suposat la restauració dels murs interns i externs, així com la neteja de tots els grafits, la reparació de la coberta i els canals pluvials horitzontals. A més, s’han restaurat els elements decoratius, formats amb trencadís de ceràmica vidriada, i s’han recuperat i restaurat el text dels murs interiors i la sanefa amb motius florals. En conclusió, s’ha restaurat la campana i se n’ha consolidat el suport.
D’altra banda, l’alcalde també ha visitat la masia de Can Boada del Pi, un altre bé cultural d’interès local de la ciutat al qual s’estan duent obres de rehabilitació. La masia, que dona nom al barri, destaca per la façana principal al carener, amb portal adovellat.
Obres a la Masia de Can Marcet
Des de la setmana passada també s’estan efectuant obres a la masia Can Marcet, al barri de Can Boada. Aquest edifici, protegit com a patrimoni de la ciutat i de propietat privada, es trobava en molt mal estat i era necessari fer-hi obres, per a consolidar-ne i assegurar-ne l’estructura.
El maig de 2024, l’Ajuntament va atorgar la llicència a la propietat per tal que iniciessin els treballs de rehabilitació de l’edifici, que permetran valorar el conjunt de la masia, tant la façana com les obertures i els elements ornamentals; a més de resoldre les deficiències detectades i que han estat causades per la falta de manteniment.