ENQUESTA: Us agrada el cartell d’aquesta Santa Tecla 2022?

Les Festes de Santa Tecla Tarragona presenten la seva imatge protagonitzada per la commemoració dels 700 anys de festa a la ciutat. La proposta gràfica és obra de 19 artistes de La Torreta Disseny i representa l’acte de l’Entrada del Braç.

Del 12 al 25 de setembre

No hi ha cap època de l’any tan viva i sentida com la festa gran, Santa Tecla. Al 2002 va ser declarada “Festa d’interès turístic” pel Govern de l’Estat i al 2010 “Festa patrimonial d’interès nacional” per la Generalitat de Catalunya. Els origens d’aquesta celebració al carrer es remunten al 1321 quan va arribar, procedent d’Armènia, la relíquia del braç de la Patrona.

Durant més d’una setmana, locals i visitants surten al carrer per envair els espais més emblemàtics de la ciutat on es duen a terme els actes tradicionals, festius, religiosos i gastronòmics.

La Diada de Santa Tecla, el dia 23 a la tarda, el Seguici Popular es passeja pels carrers de la Part Alta (casc antic) obrint pas a la relíquia de Santa Tecla. Destaca l’entrada del braç de Santa Tecla a la Catedral amb el ball conjunt dels elements tradicionals, els pilars de les colles castelleres, el repic de les campanes i els focs d’artifici.

El dia 24, jornada castellera de la Mercè, amb la participació de les colles de la ciutat que exhibeixen els singulars pilars caminant.

Què en penseu? Ja podeu votar 👇👇👇