ENQUESTA: Estàs a favor o en contra de la Princesa Leonor a Girona?

La Princesa Leonor i la Infanta Sofía han començat una reunió aquest diumenge a la tarda a Figueres (Girona) amb joves de diverses autonomies i que participen en programes de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi).

Es reuneixen en el Teatre-Museu Dalí amb una representació dels participants en tres programes per a impulsar i connectar el talent jove (Generació Docents, Generació Talent, Generació Propòsit) i amb una representació dels qui van participar en una altra iniciativa de la FPdGi: l’Expedició Tecnològica realitzada en el Mobile World Congress (MWC).

Està previst que una jove expliqui “la xarxa de docents per al desenvolupament”, mitjançant la qual joves ajuden els refugiats d’Ucraïna a adaptar-se al sistema educatiu espanyol.

A més, un dels participants de l’Expedició Tecnològica al MWC explica en la reunió com va ser aquest projecte, que va buscar solucions tecnològiques i d’impacte en quatre àrees de coneixement: EdTech (Tecnologia de l’educació), TalentTech, Tech4Good (sostenibilitat) i Impacte social.

Al costat d’elles estan la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

No està l’alcaldessa, Agnès Lladó (ERC), que ha rebutjat la visita a través d’un tuit aquest mateix diumenge a la tarda: “A mi no em representen”.

Durant l’entrada s’ha pogut sentir els participants en sengles concentracions a favor i en contra de la visita: una a favor convocada per les agrupacions locals de ANC, CDR, CxRep i Òmnium, i una en contra per Convivència Cívica Catalana.