Els veïns de Boscos de Tarragona i Llevant es manifesten exigint més seguretat al barri

S'han concentrat davant de l'ultima casa que ha estat ocupada

Manifestació contra les ocupacions il·legals als Boscos de Tarragona. LA CIUTAT

Unes 200 persones s’han manifestat aquest dissabte al carrer Falciot dels Boscos de Tarragona en contra de les okupacions il·legals a la zona i exigint més seguretat al barri. Els veïns i veïnes han fet una crida a mobilitzar-se i coordinar-se entre ells com a solució per evitar noves ocupacions.

En aquest sentit, han creat un grup de WhatsApp per avisar-se entre ells. “Si entren en algun dels nostres habitatges, ens comuniquem pel grup i el propietari, i això és legal, entra a casa seva encara que hi hagi ocupes, no cal que tingui por, perquè darrere seu ha d’haver-hi tot el barri ha d’entrar, pacíficament, tot el barri. Fins que no surtin, d’allí no surt ningú”, ha dit Josep Solé, president de l’Associació de Veïns de Boscos de Tarragona.

“No podem viure amb la impotència de trucar als Mossos d’Esquadra i saber que no poden vindre perquè si venen sense ordre judicial, seria un delicte, i l’ordre judicial molt probablement arribaria l’endemà, si és que arriba”, ha apuntat Solé, que ha afegit que “hem de buscar una solució i que això no s’estengui i l’única solució possible i legal és que els veïns ens coordinem i ens ajudem. Això no és un problema que passa al del costat, això és un problema que et pot passar a tu”.

El lloc escollit per a la concentració ha estat precisament davant d’una casa propietat de la immobiliària Sòlvia que el passat 15 de febrer va ser ocupada per una família d’origen magrebí. Segons fonts pròximes a La Ciutat, l’Ajuntament de Tarragona hauria volgut pactar una desocupació a canvi d’un pis de lloguer social amb un any de carència, però els okupes haurien rebutjat l’oferta i només acceptarien marxar a canvi de 3000 euros.

Cartell contra les ocupacions il·legals als Boscos de Tarragona. LA CIUTAT