El Servei Municipal de l’Habitatge gestionarà a partir de demà la convocatòria d’ajuts al lloguer amb motiu de la COVID-19

A partir de demà dimarts 19 de maig es preveu que es posi en marxa un programa d’ajuts al lloguer, impulsat pel Govern de l’Estat amb la coordinació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La finalitat d’aquest programa és ajudar a les persones que es trobin en situació de risc d’exclusió social per algun motiu derivat de la crisi del coronavirus i se’ls ofereix, d’una banda, ajuts al pagament total o parcial de la renda de lloguer, amb la finalitat de resoldre els problemes transitoris de pagament parcial o total del lloguer; o, de l’altra banda, amb ajuts a la cancel·lació total o parcial dels microcrèdits, amb la finalitat de fer front a la devolució de crèdits pendents.

Es prioritzaran les sol·licituds telemàtiques, a través del web de la Generalitat de Catalunya. De forma presencial també es podran dur a terme, seguint les indicacions que es detallen a les bases.