El PSC suspèn de militància a Ballesteros

El PSC ha suspès temporalment de militància l’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, en compliment dels seus estatuts i codi ètic, fins que acabi el procés judicial pel cas Inipro, de presumpte desviament de fons dels serveis socials municipals a favor del partit socialista.

Fonts socialistes han indicat a Efe que no s’ha reunit cap òrgan del partit per adoptar aquesta decisió, sinó que és fruit de l’aplicació automàtica dels estatuts del partit.

El codi ètic de la formació estableix que “se suspendrà cautelarment de forma automàtica aquells afiliats sotmesos a un procés penal respecte als quals s’hagi dictat interlocutòria d’obertura de judici oral per delicte relacionat amb la corrupció o delictes dolosos greus”.

Si finalment hi hagués condemna en ferm per algun dels esmentats delictes, el militant seria expulsat del partit definitivament.

La portaveu de grup municipal de la CUP i denunciant del cas, Laia Estrada, va informar ahir dimecres que l’Audiència de Tarragona havia denegat els recursos de Ballesteros i de la majoria d’investigats pel cas Inipro, de manera que anirà a judici.