Tarragona celebra el Dia Internacional del Teatre amb diverses activitats

Entre les activitats organitzades hi ha una jornada d'activitats formatives i una mostra teatral

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge d'arxiu del Teatre Metropol | Foto cedida per l'Ajuntament de Tarragona / Isaias Mena.

Dilluns 27 de març, Tarragona celebrarà el Dia Internacional del Teatre amb una jornada de la Xarxa d’Ensenyaments Teatrals de Tarragona (XETT) que organitza el Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral de l’Institut Antoni de Martí i Franquès i els instituts que cursen Batxillerat d’Arts Escèniques a la demarcació, amb el suport de la conselleria de Cultura de l’Ajuntament. L’acte inaugural, que comptarà amb la consellera de Cultura Inés Solé, se celebrarà a les 12 h al Teatre Metropol.

 

En aquesta primera edició, els batxillerats d’arts escèniques de l’Institut Baix Penedès del Vendrell, del Gabriel Ferrater de Reus, del Jaume I de Salou i el del mateix Martí i Franquès participaran en una jornada formativa amb tallers matinals i mentories a la tarda. Les activitats seran impartides pels professors del cicle.

 

Així mateix, els centres participants faran una mostra teatral al Metropol durant el matí i, a la tarda, gaudiran d’una peça creada pels alumnes de 2n del CFGS a partir de textos de Maria Mercè Marçal. Clausurarà la jornada, la representació de Les Bakants, del director tarragoní Marc Chornet, a càrrec d’exalumnes de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.