Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Un treballador d’una empresa al Port de Tarragona roba una màquina de 60.000 €

Avatar photo

El treballador, que ha estat detingut, va aconseguir treure la màquina de les instal·lacions i dur-la a més de 400 km de distància

Una ràpida actuació policial internacional ha permès la localització i recuperació d’una màquina retroexcavadora valorada en uns 60.000 euros que havia estat sostreta de l’interior del Port de Tarragona. La recerca ha estat desenvolupada per agents de la Guàrdia Civil de Policia Judicial i de la Secció Fiscal i de Fronteres del Port de Tarragona, en coordinació amb agents de la Section de Recherches de Pau de la Gendarmeria Nacional Francesa.

 

La sostracció de la retroexcavadora de l’interior del Port de Tarragona, va ser denunciada davant la Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra el passat dia 16 de març. Gràcies a l’existència de la Sala de Coordinació Policial la Guàrdia Civil va poder conèixer de manera ràpida el robatori d’aquesta maquinària de l’interior de la infraestructura portuària.

 

A partir d’aquest moment les unitats de recerca del mateix port i de la Unitat de Policia Judicial de Tarragona de la Guàrdia Civil van iniciar les oportunes gestions per a determinar de quina forma els autors havien pogut accedir a l’interior del Port i per a extreure una maquinària tan voluminosa.

 

Les perquisicions policials van permetre esbrinar, d’una banda, que en el presumpte robatori hauria participat una persona treballadora en una de les múltiples empreses del Port i que disposava de l’oportú accés a la instal·lació i, d’altra banda, que una vegada van aconseguir treure la retroexcavadora del Port de Tarragona, aquesta havia pogut viatjar fins a França.

 

La Guàrdia Civil va contactar amb els seus homòlegs francesos de la Gendarmeria Nacional, de la Section de Recherches de Pau que, a través de les seves Unitats territorials, va poder arribar fins on es trobava la retroexcavadora, contactant amb el grup investigador encarregat de les diligències i recuperant la mateixa el passat dia 18.

 

Amb les autoritzacions pertinents del Jutjat instructor, la màquina va ser transportada de tornada fins a Tarragona, on ha quedat a la disposició de l’Autoritat judicial, en poder del seu legítim propietari. S’ha detingut a una persona a Tarragona per la seva presumpta vinculació amb el robatori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona celebra el Dia Internacional del Teatre amb diverses activitats

Notícia següent

El futur del Bravium Teatre: amb l’Església hem topat!

Notícies relacionades