Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

435 persones van trobar feina a través de Mas Carandell durant l’any 2022

Avatar photo

D’aquestes, 160 ho van fer a través de les ofertes d’empreses privades que gestiona Mas Carandell a través de l’espai borsa de portal d’ocupació reus.cat

Un total de 435 persones ocupades és el balanç que fa Mas Carandell de la inserció laboral del 2022 assolida a partir dels diversos recursos que ofereix. D’aquestes, 160 ho van fer a través de les ofertes d’empreses privades que gestiona Mas Carandell a través de l’espai borsa de portal d’ocupació reus.cat. I 275 van trobar feina arran de la participació en programes d’orientació laboral i formació per a l’ocupació.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, fa una valoració positiva dels resultats en aspectes com que en molts recursos ja s’han igualat o superat els valors d’abans de la pandèmia, que el portal d’ocupació/borsa de treball es posiciona com una eina referent per a les empreses del territori que necessiten incorporar personal, que Mas Carandell potencia la inserció laboral de les dones malgrat que l’atur femení local és superior  i que han augmentat els contractes indefinits i fixos discontinus en detriment dels temporals a causa de l’impacte de la Reforma laboral.

 

Inserció laboral des dels barris i també per internet

De les 211 persones ateses des dels Dispositius d’inserció laboral als barris del Carme i de Sol i vista- Immaculada, 137 van trobar feina i d’aquestes, el 68% eren dones. Els dispositius d’inserció laboral són un servei d’Orientació laboral i recerca de feina en el marc del programa Treball als barris, que Mas Carandell ofereix atenció presencial des dels centres cívics del Carme i de Ponent.

Fins a 138 persones més van trobar feina arran de la participació en els diversos programes de Mas Carandell que ofereixen atenció personalitzada i professional. I les posen en contacte directes amb les empreses i ocupadors, sigui a través de pràctiques formatives o altres accions.

 

I per internet, a través del Portal d’intermediació laboral borsa.mascarandell.cat, l’any passat van trobar feina 160 persones. D’aquestes el 58,38% són dones,  el 80% de persones són de Reus, el nombre més gran d’insercions correspon a majors de 45 anys i el 65% de les persones que van trobar feina tenien un perfil qualificat de formació professional o universitària.

El 2022 va  augmentar les empreses que van utilitzar el portal d’ocupació municipal, passant de les 228 l’any 2021 a les 288 de 2022. I afegir l’increment notable de les ofertes de feina gestionades, perquè van ser 519 al 2022, front les 396 de l’any anterior, superant el valor assolit de 509 corresponent al 2019, any anterior a la pandèmia.  Més d’una quarantena d’aquestes empreses s’han beneficiat de subvencions per a la contractació de personal mitjançat el Programa 30 Plus.

 

Dades d’atur i ocupació 2022 a Reus

L’atur a la ciutat va tenir una davallada positiva durant el 2022, malgrat seguir estant per sobre de la mitjana catalana, passant de 6.905 persones el desembre del 2021 a les 6.130 el desembre del 2022.

Es manté la bretxa de gènere, perquè l’atur femení continua sent major amb una tendència a l’alça del 58,62% a finals del 2021, al 59,23 a finals de l’any passat, arribant el dia d’avui al 60%. Per edats les persones més grans de 45 anys són el grup més gran de persones en situació d’atur, situant-se al voltant del 55%.

Pel que fa a l’evolució de la contractació, l’impacte de la Reforma laboral es va deixar notar el 2022 pel que fa a la contractació indefinida, que va triplicar el seu percentatge passant del 12.72% el 2021 al 36.52% del 2022.

Les dades d’ocupació a Reus i la seva evolució es poden consultar al Portal d’ocupació de Reus ocupació.reus.cat i a l’observatori.reus.cat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 + 16 =

Notícia anterior

La biblioteca de Solsona convoca les famílies a un laboratori de poesia

Notícia següent

Tarragona celebra el Dia Internacional del Teatre amb diverses activitats

Notícies relacionades