Salou ha presentat aquest matí l’agenda gastronòmica del 2025, a les instal·lacions d’Infinitum Salou. Sota el segell “Salou Food Experience”, el municipi ofereix una programació repleta de jornades que fusionen la cuina, la cultura i el territori. De la mà de diversos xefs i restauradors de Salou, la planificació inclou nou experiències culinàries al llarg de l’any. L’agenda proposa festivals a l’aire lliure vermuts populars i jornades temàtiques, entre altres esdeveniments que reivindicaran el nomenament de Salou com a Capital de la Cultura Catalana 2025.
El xef del restaurant Deliranto i Cook and Travel i president de l’AEH Salou, Pep Moreno, ha manifestat que “culturalment, és important que recuperem les arrels gastronòmiques i en fem bandera perquè si no aquesta cultura que ha anat passant de pares a fills, de producte a temporada, d’olors i de sabors, és una llàstima que es perdi”. L’alcalde de la vila, Pere Granados, ha assegurat que “la gastronomia és cultura i Salou té un gran patrimoni històric molt ric, un passat i un llegat fantàstic, mai explicat i que es pretén recuperar”.
‘Salou Food Experience 2025’: Programació
Hèctor Maiquez, regidor de Dinamització Econòmica de Salou, ha explicat la programació de l’agenda, que va arrencar el passat mes de gener amb ‘Tasta Salou’. La iniciativa ofereix una nova experiència de gastronomia local, cada dijous de gener a juny i d’octubre a desembre. El passat 28 de març va començar la proposta ‘Per a gustos els arrossos’ que durarà fins al pròxim 13 d’abril. Diversos establiments se sumaran a la iniciativa i oferiran arròs amb producte del territori per a representar la tradició mediterrània. El 23,24 i 25 de maig, el Passeig Jaume I acollirà el ‘Sabor a Salou: Street Food Market’, que fusionarà els sabors i les emocions de la gastronomia territorial.
El mes de juliol, el Port natural de Salou i la plaça de Francesc Germà, s’endinsaran en un viatge en el temps fins al ‘1194’. A través de sabors medievals s’oferiran plats tradicionals del territori de segles enrere. Per encetar l’octubre, el dia 5 a la Torre Vella, Salou oferirà el ‘GastroArt’. Una experiència que fusiona l’art amb la gastronomia. Pel que respecta el novembre, al llarg del mes, arriba l’experiència culinària ’El calamar de Salou’. Diversos establiments oferiran l’emblemàtic producte salouenc, unint cultura, tradició i cuina.
A finals d’octubre i principis de novembre, es fusiona la tradició local amb la celebració de Halloween. El Passeig Jaume I de Salou programarà el ‘Saloweeen Street’, que oferirà festa i gastronomia. Dins el marc de la programació dels mesos d’octubre i novembre, el municipi reivindicarà la cultura de l’oli amb ‘Salou i la cultura de l’oli’. Es tracta de la novetat d’enguany i s’organitzaran tasts, xerrades i jornades en diferents localitzacions amb l’oli com a element principal. Finalment la iniciativa ‘Fem el vermut a Salou’ arriba a l’època nadalenca, entre el 5 i el 21 de desembre per tancar l’agenda i l’any 2025.
Amb aquest ventall de jornades i propostes, Salou reivindica el seu posicionament com a destinació turística i gastronòmica de la Costa Daurada, alhora que promou un model basat en la sostenibilitat, la innovació i la tradició culinària i cultural.