Salou s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, evidenciant el seu ferm compromís amb la inclusió i el respecte cap a aquest col·lectiu. Les activitats han començat amb una caminada, mostrant suport a persones amb discapacitats físiques, mentals o visuals, i ha culminat amb la lectura d’un Manifest a la Plaça de la Pau, on s’ha reclamat una major sensibilitat col·lectiva i individual tant de les institucions públiques com privades.
Diverses entitats del municipi, com Aigua Marina de Salou, Anem a Caminar, Todos en Azul, AsperCamp i l’ONCE, han destacat – en un Manifest – la necessitat d’implementar, en general, més polítiques coordinades d’inclusió i igualtat que posin fre a la discriminació. Han reivindicat una major conscienciació social per promoure una convivència harmoniosa per a totes les persones, independentment de les seves capacitats. A més, s’ha ressaltat la importància de crear oportunitats laborals adaptades.
Durant l’acte, s’han expressat diverses frases significatives com “Sóc feliç quan tu m’entens”, “Tinc moltes genialitats, interessa’t en conèixer-me“, destacant la lluita contra la discriminació en activitats extraescolars i la necessitat de suport i orientació a les famílies. L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Serveis Socials, Cristina Berrio, i altres regidors de la corporació, han participat en l’esdeveniment que ha comptat amb prop d’unes 300 persones.
Pere Granados ha subratllat que la missió de l’Ajuntament de Salou és avançar cap a una societat sense limitacions, on cada persona sigui valorada i respectada, amb igualtat d’oportunitats. Ha recordat que la inclusió de les persones amb discapacitat ens enriqueix com a comunitat perquè aporta diversitat i una perspectiva millorada en la construcció d’una societat més cohesionada.
Tant Granados com Berrio han coincidit en afirmar que l’èxit de la comunitat depèn de la capacitat d’incloure i valorar a totes les persones, amb discapacitat o sense. Han emfatitzat que la inclusió i el respecte són qüestions que transcendeixen edats, sexes o classes socials, i que la lluita per aquestes és una responsabilitat de tots, cada dia. “És una qüestió de Drets Humans“, han dit. Tot i que s’ha avançat molt en aquest sentit, encara hi ha molt per fer.