Dijous, 17 d'abril de 2025
És notícia

Port Tarragona amplia la seva unitat de drons amb un equip per a usos topogràfics

Avatar photo
El nou equip suposarà un nou pas en l’aposta per la digitalització i la innovació dins de l’APT

Port Tarragona ha ampliat la seva unitat de drons amb un nou equip destinat principalment a  usos topogràfics. El dispositiu permetrà millorar l’eficiència en els treballs relacionats amb  aixecaments topogràfics i cartografia de precisió. L’adquisició d’aquest equip s’emmarca en  l’aposta de l’Autoritat Portuària de Tarragona per utilitzar les possibilitats que ofereixen els  drons per avançar en l’àmbit de la digitalització i la innovació. Cal destacar que Port  Tarragona ha estat el primer port de l’Estat habilitat amb una unitat de drons. 

El nou dispositiu UAS (Unmanned Aerial System) que ha adquirit l’Autoritat Portuària de  Tarragona és el DJI Matrice 4E. Es tracta d’un equip dotat amb l’última tecnologia, que permet  la detecció intel·ligent. Disposa de telèmetre làser i incorpora millores en els sistemes de  seguretat operacional. Per a complementar-lo, també s’ha adquirit una estació multifunció DRTK 3 d’alta precisió per a la millora de les actuacions relacionades amb els usos topogràfics i cartogràfics. 

L’ús d’aquest dron millorarà l’eficiència en els treballs d’aixecaments topogràfics i cartografia de precisió, així com la realització de volumetries i modelatge 3D mitjançant la realització de  núvols de punts amb ortofotografia en un temps molt reduït, gràcies al sistema de càmeres  d’alta resolució que incorpora. 

Un port pioner 

L’adquisició de l’equip suposa un pas més en la consolidació de la unitat de drons de  l’Autoritat Portuària de Tarragona. L’APT va engegar el projecte el 2021, i després d’una fase  de preparació i formació, va posar-la en marxa el 2023, sent el primer port de l’Estat en  comptar amb una unitat d’aquest tipus. En un primer moment, la unitat tenia una clara funció  de suport a les tasques de vigilància i seguretat, motiu pel qual estava adscrita a la Policia  Portuària.  

L’any passat, però, veient els avantatges que aquesta mena d’aparells ofereixen, es va  engegar una formació per a capacitar com a pilots de dron a personal d’altres departaments  amb l’objectiu que aquests dispositius puguin oferir suport a les àrees d’Operacions  Portuàries, Projectes, Obres i Manteniment i Comunicació i Imatge. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Viladecans renova el segell Biosphere com a destí turístic sostenible

Notícia següent

L’OMIC de Mollet celebra 40 anys al servei de la ciutadania

Notícies relacionades