El Port Tarragona obre dues exposicions dins del festival romà Tarraco Viva

Avatar photo
Les dues mostres s’obren el pròxim 13 de maig a les 18h i 19h respectivament

Aquest dilluns, 13 de maig a les 18h hores, el Tinglado 1 del Moll de Costa del Port Tarragona presenta l’exposició ‘La Batalla de Salamina (480 aC), i, una hora més tard a les 19h el Tinglado 2 inaugura la mostra sota el títol ‘Coses meravelloses’. Batalla de Salamina (480 aC) es podrà visitar fins al 26 de maig i ‘Coses meravelloses’ estarà oberta al públic fins al 23 de juny. Totes dues exposicions estan dins de la programació d’activitats del festival romà Tarraco Viva que comença el 13 de maig i finalitza el 26 de maig. 

Es tracta de dues exposicions d’accés lliure que seran inaugurades el pròxim dilluns, 13 de maig. Les dues exposicions formen part de la programació de la XXVI edició Tarraco Viva, el festival romà de Tarragona. L’accés a la inauguració i l’entrada a l’exposició és de caràcter gratuït. Els horaris són de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius sempre oberts d’11h a 14 h. Cal recordar que els Tinglados romandran tancats tots els dilluns, també recordar que l’accés a totes dues exposicions és lliure i gratuït amb aforament limitat. 

Batalla de Salamina (480 aC) 

Després de la derrota de les Termòpiles (480 aC), l’immens exèrcit del rei Xerxes de Pèrsia es  va dirigir a Atenes i la va saquejar, destruint gran part dels temples i monuments de la seva  acròpolis. Les ciutats gregues que estaven lluitant contra els perses optaren per una estratègia  conservadora: retirar-se de l’Àtica i lliurar la batalla al Peloponès. Això significava la destrucció  final d’Atenes. El general atenenc Temístocles va defensar una altra estratègia, enfrontar-se a la  flota persa al golf de Salamina, cosa que al final i amb molta astúcia va aconseguir. El resultat va  ser la victòria del bàndol grec i la construcció d’un mite històric: la victòria de la llibertat grega  enfront de la tirania persa. Un mite que ha arribat als nostres dies. Però va ser així realment? 

Coses meravelloses 

«Sostenint una espelma davant seu, Howard Carter va introduir el cap. Va quedar-se en silenci  durant els dos o tres minuts següents, la qual cosa va generar una tensió pràcticament  insuportable. Jo creia que havia sofert una nova decepció, i li vaig preguntar: “Pot veure alguna  cosa”». I Carter em va respondre: “Sí, sí… Coses meravelloses!”.» La mostra convida descobrir  l’emocionant història de la descoberta de la tomba de Tutankamon en una exposició il·lustrada  amb les fotografies originals de Harry Burton, custodiades avui pel Griffith Institute d’Oxford. 

Seguim aquestes fotografies, les nostres rèpliques d’alguns objectes de la tomba, com també  Howard Carter i els seus col·laboradors, fins a fer la descoberta més important de l’egiptologia. 

Origen de Tarraco Viva 

Les jornades Tarraco Viva comencen a organitzar-se l’any 1999, (encara que hi va haver una  edició pròleg l’any anterior) amb motiu d’una sèrie d’actes que pretenien donar suport ciutadà a  la candidatura de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’èxit de les jornades va fer  veure la necessitat de plantejar-se la celebració anual, amb independència de la candidatura.  Efectivament, un cop declarat patrimoni mundial, les jornades van continuar organitzant-se i  cada cop amb més acceptació i participació de públic, tant local com nacional i internacional. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant torna a tenir Bandera Blava per a totes les seves platges

Notícia següent

La xarxa de centres cívics públics de Ripollet inicia una nova etapa

Notícies relacionades