Dissabte, 21 de juny de 2025
És notícia

Diverses famílies de Tarragona denuncien una estafa que els ha deixat a la ruïna

Avatar photo
Les víctimes, que havien confiat els seus estalvis a l’empresa, reclamen la devolució d’uns 2 milions d’euros

Més de 30 famílies de diferents punts d’Espanya, majoritàriament de Tarragona, han denunciat la suposada estafa d’OPS Capital, un grup empresarial implicat en diverses activitats financeres. Les víctimes, que havien confiat els seus estalvis a l’empresa amb l’esperança de veure’n un retorn, reclamen la devolució d’uns 2 milions d’euros, xifra que podria augmentar a mesura que més afectats se sumin a la causa.

Segons fonts dels mitjans Diari Més i Catalunya Diari, les denúncies apunten a una sèrie de delictes greus presumptament comesos per l’empresa, incloent-hi estafa, falsificació documental, administració deslleial i apropiació indeguda. OPS Capital, que operava a través de diverses societats, es dedicava a la compravenda d’immobles, la inversió en petites empreses i els préstecs a tercers. Però el que semblava una oportunitat d’inversió va acabar en una de les estafes més grans dels últims anys, amb un impacte directe sobre l’economia de moltes famílies.

Els afectats, alguns dels quals havien invertit quantitats que arriben fins als 300.000 euros, denuncien que, des de 2019, van deixar de rebre informació sobre les seves inversions i les rendibilitats que se’ls havien promès. Els informes van deixar de ser enviats i, finalment, les respostes es van aturar per complet. Segons els denunciants, OPS Capital va desaparèixer de la seva vista, deixant als inversors amb les mans buides i sense explicació.

Inacció judicial i impunitat per als responsables

El cas va saltar a la primera línia judicial el 2023, quan els afectats van presentar una querella criminal contra l’empresa davant el Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona. Però, malgrat que han passat més de 22 mesos, l’expedient continua en fase d’instrucció i no s’han pres mesures cautelars per evitar que els responsables segueixin operant o moguin els diners de les víctimes.

Els advocats dels afectats i la plataforma d’inversors han mostrat el seu malestar per la falta d’acció del jutjat, que segons els mateixos mitjans, va transferir el cas a Barcelona abans de tornar-lo a Tarragona.

Una plataforma d’afectats en marxa

Davant aquesta situació, es va constituir l’Associació d’Afectats per OPS Capital, amb l’objectiu de donar suport legal a les víctimes i coordinar accions judicials per aconseguir recuperar els diners estafats. A través d’un equip legal especialitzat en delictes econòmics, els afectats han fet front a un sistema judicial que consideren que no ha respost a les seves expectatives.

Amb un total de més d’1,5 milions d’euros reclamats fins ara, els membres de la plataforma no només volen la devolució del capital perdut, sinó també que els responsables siguin processats per les seves accions. La falta de supervisió per part de les autoritats financeres ha complicat encara més la situació, i els afectats afirmen que OPS Capital no va estar subjecte a cap control per part de les entitats reguladores del sector.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Carme Arcarazo i Nuria Garrido

Polèmica a Catalunya: “Tenir llogaters és com tenir fills, és un ‘incordi'”

Notícia següent
AgroTech 2

L’AgroDeltaLab busca crear un nou espai d’experimentació regulatòria al Parc Agrari de Viladecans

Notícies relacionades