Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Una ruta musical que té a Picasso com a protagonista omplirà la Part Alta de Tarragona

Avatar photo

Alumnes de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació i de l’Institut Pons d’Icart de Tarragona han col·laborat per crear una ruta que tindrà lloc el dissabte 25 de març i que combina la música amb l’obra artística de Picasso, amb motiu dels 50 anys de la seva mort

Un projecte comú de l’Escola i Conservatori de Música i de l’Institut Pons d’Icart de Tarragona portarà als carrers de la Part Alta de la ciutat una ruta que commemora els 50 anys de la mort de Picasso el dissabte 25 de març al matí. Prop de 250 alumnes dels dos centres faran possible la iniciativa, fruit d’un projecte transversal al voltant de la figura del músic i que ha permès als dos centres crear vincles i col·laborar en una proposta compartida.

Les diferents etapes pictòriques de Picasso són el fil conductor de la ruta “Música i Picasso: un passeig musical per la Part Alta“, que s’iniciarà a la Plaça de la Font a les 10.45h, amb la intervenció d’un jove caracteritzat de Picasso, que farà de guia durant tot el recorregut. La ruta seguirà per la plaça dels Sedassos (etapa blava), la plaça del Rei (etapa rosa), la plaça Rovellats (etapa pre-cubista), plaça de les Cols (etapa del Neoclassicisme), plaça de Dames i Vells (etapa expressionista), plaça Natzaret (etapa de revisió dels clàssics) i al pati del Conservatori (etapa final). En totes aquestes localitzacions i durant el recorregut alumnes dels dos centres interpretaran música i faran performances, mostraran obres del pintor, ballaran i projectaran un vídeo. La ruta s’acompanyarà d’un díptic elaborat pels propis alumnes, amb un plànol del recorregut i codis QR des d’on accedir a informació complementària.

Diferents disciplines de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació (agrupacions instrumentals, grups de cambra, instruments solistes, història 2, introducció a la direcció i una de les obres finalistes del concurs de composició Xavier Gols) i de l’Institut Pons d’Icart (història de l’art, disseny i plàstica, arts escèniques i música) han participat del projecte. Durant els darrers mesos s’han coordinat i han treballat de manera conjunta des dels dos centres per tal de fer realitat la ruta que es presenta aquest dissabte i que és oberta a la ciutadania.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’ensorra un edifici de dues plantes a Sitges

Notícia següent

Un camió de gasoil bolca a l’AP-7 i pateix una fuita

Notícies relacionades