Neix l’Espai d’Opinió Port Tarragona, un canal de comunicació obert a la participació civil

L’objectiu és establir una comunicació permanent i oberta que permeti millorar la relació i la connexió amb l’entorn del Port

Ahir dimecres 18 de novembre a les 18:00 hores es va celebrar la primera reunió  del nou panel públic creat pel Port de Tarragona. El grup de debat obert a la  participació de la societat civil tarragonina ha estat batejat com Espai d’Opinió Port  Tarragona i va ser inaugurat ahir amb una reunió virtual, reunint una vintena de  representants del teixit social i cultural de la ciutat de Tarragona, de Vila-seca i  d’altres poblacions de la zona d’influència del Port. 

 

L‘Espai d’Opinió Port Tarragona’ està format per 17 persones amb perfils diversos.  Els anomenats i anomenades ‘panelistes’ són representants del sector social,  sanitari, cultural, ambiental, comunicatiu, del comerç, de l’hostaleria, educatiu,  professional, salut alimentària, ONG, associacions de veïns i, finalment també, del  sector de les emergències. La seva participació d’aquesta varietat de perfils  permetrà establir un diàleg entre el Port i persones estretament vinculades a totes  aquestes activitats per tal de millorar les relacions amb l’entorn social d’aquesta  infraestructura logística. 

 

De fet, els objectius de l’Espai d’Opinió Port Tarragona són apropar encara més el  Port de Tarragona al seu entorn, establir una comunicació bidireccional periòdica  entre el Port de Tarragona i la seva comunitat, conèixer les inquietuds de la societat  que permeti millorar la relació i connexió entre societat i Port i donar suport a la  presa de decisions del Comitè Executiu del Port. 

 

Aquest grup de treball, a través d’un debat moderat per l’empresa d’estudis  sociològics i de mercats Ceres, tractarà mitjançant reunions periòdiques, per  detectar i tenir diferents punts de vista sobre les activitats logístiques i culturals del  Port i sobre les relacions dels diferents actors de l’entorn portuari amb el Port. 

 

Precisament la sessió inaugural d’ahir va permetre explorar les primeres  impressions i coneixement dels panelistes sobre les infraestructures portuàries i la  seva activitat, fer una presentació general de les activitats i xifres de tràfics del Port  i detectar els principals temes d’interès dels membres del grup per tractar-los en les  properes sessions.

 

Aquesta iniciativa participativa complementarà les sessions de debat amb altres  activitats com, per exemple, visites a les instal·lacions del Port, tallers i reunions  informatives. En aquest sentit, una de les primeres activitats que es duran a terme  és una visita per mar de les instal·lacions del Port al mes d’abril de 2021. 

 

Participar en Espai d’opinió Port Tarragona 

L‘Espai d’Opinió Port Tarragona’ és un canal de comunicació obert a la participació  ciutadana. El Port de Tarragona posa a disposició de les persones que ho desitgin  l’adreça de correu electrònic espaiopinio@porttarragona.cat per tal de rebre  temàtiques, suggeriments, inquietuds i propostes per poder-los tractar a les  reunions periòdiques amb els i les panelistes; i també recollir les dades de contacte  de les persones (nom, cognoms, entitat o empresa, càrrec i telèfon de contacte) que desitgin participar en aquest grup de treball quan s’obri un nou període  d’incorporació de nous panelistes per motius de renovació o ampliació.