Les Muralles de Montblanc finalistes per ser el monument favorit dels catalans

Les Muralles de Montblanc s'enfronten als quarts de final amb el castell de Montsoriu

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El castell de Montsoriu i les muralles de Montblanc són els primers monuments que s’enfronten en els quarts de final per guanyar com a Monument Favorit pels catalans a la revista Descobrir.cat. Montsoriu i Montblanc són les icones patrimonials que han quedat en primera i vuitena posició, respectivament, en la fase classificatòria, que ja s’ha tancat i que ha deixat fora 12 monuments. Hi ha temps per dur a terme aquesta votació fins al proper 28 de març.

El següent duel serà del 28 de març al 4 d’abril entre Sant Climent de Taüll i la cartoixa d’Escaladei, que són el segon i el setè classificats. Entre el 4 i l’11 d’abril, es batran en duel la fortalesa dels Vilars i el castell de Cardona, que han quedat quart i cinquè, respectivament. Finalment, de l’11 al 18 d’abril, s’enfrontaran la basílica de Santa Maria de Mataró i el monestir de Santa Maria de Ripoll, que han quedat en tercera i sisena posició, respectivament.

La revista Descobrir.cat -en col·laboració amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura- va reunir una comissió d’experts en història i art que van triar els 20 monuments finalistes, tot tenint en compte el seu valor com a icona i la seva petjada en l’art i la història. L’anterior guanyadora del Monument Favorit va ser la Seu Vella de Lleida.