L’Escola Alba de Lleida demana que es compleixi l’acord del pàrquing

  El Departament de Territori ha confirmat que s'ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per millorar l'accés al centre educatiu des de la C-12

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’AMPA de l’Escola Alba de Lleida demana a la Paeria que compleixi el compromís de manteniment del pàrquing habilitat en un terreny adjacent al centre tal com es va establir a l’acord de lloguer signat el curs 2014-2015. L’associació de mares i pares assegura que, després de dos anys, no hi ha hagut cap adequació de l’espai, una zona que es va destinar a aparcament de vehicles “amb la intenció de facilitar i solucionar parcialment el problema d’inseguretat que patien les famílies i treballadors del centre per accedir al recinte escolar”.
  Segons l’AMPA de l’Escola Alba, la falta de manteniment “ha portat al deteriorament d’aquesta zona i, per tant, l’accés torna a ser complicat i, a més, malmet els vehicles que hi accedeixen”. D’altra banda, el Departament de Territori ha confirmat que s’ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per millorar l’accés al centre educatiu des de la C-12.
  (S’ha afegit la confirmació per part del Departament de Territori de l’adjudicació de la redacció del projecte constructiu de la millora de l’accés a l’escola Alba)

  Segons l’AMPA, l’Ajuntament es va comprometre també a reparar i millorar altres instal·lacions del centre com la porta d’accés o la megafonia, “cosa que ara com ara no s’ha dut a terme”.

  D’altra banda, l’associació ha anunciat que aquesta setmana s’ha fet pública l’adjudicació de la redacció del projecte d’obres d’ordenació de la cruïlla, i per tant, “s’estan complint els terminis”, un extrem que ha confirmat a l’ACN el Departament de Territori i Sostenibilitat. Segons fonts de la conselleria, seran els adjudicataris els que ara hauran de concretar les característiques tècniques de l’actuació per alleugerir la circulació i afavorir la seguretat. La inversió prevista anunciada per les obres és d’uns 600.000 euros.

  El Departament va licitar la redacció del projecte constructiu dels treballs a encreuament de la C-12 a Corbins (Segrià) el juny de l’any passat. Aquest és un punt on actualment hi ha una rotonda partida i que ha generat diverses protestes per part dels pares i el conjunt de la comunitat educativa del centre a l’hora de demanar solucions a una problemàtica que posava en risc l’accés a la instal·lació.

  En aquesta rotonda es produeix una acumulació de vehicles que volen fer girs a l’esquerra per accedir a l’aparcament de l’escola i han de creuar el tronc de la C-12 que, en aquest tram, registra un trànsit intens, de prop de 9.000 vehicles diaris de mitjana.