Dissabte, 31 de maig de 2025
És notícia

La campanya “Tu compres, nosaltres cuinem!” torna per promocionar el peix fresc de proximitat

Avatar photo
Els divendres i dissabtes fins al 26 de juliol, el mercat de Tarragona oferirà degustacions de 14 varietats de peix

Avui ha començat al Mercat Central de Tarragona la segona edició de la campanya “Tu compres, nosaltres cuinem!” de promoció del peix fresc de proximitat, la qual pretén donar la possibilitat de degustar al mateix mercat fins a catorze varietats de peix diferents. La iniciativa incorpora enguany el mes de juny a la iniciativa, pel que aquesta estarà activa els divendres i els dissabtes de juny i juliol en horari de 12.00 a 16.00h. El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte. Les degustacions es podran consumir a l’interior del mercat o demanar-les per emportar.

Una de les novetats d’enguany és que amb motiu de la celebració del I Congrés d’Investigació Tècnicocultural del Romesco a Tarragona, s’oferirà la possibilitat de degustar el peix al Mercat amb salsa de romesco.

“Tu compres, nosaltres cuinem!” és una iniciativa conjunta amb el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya. S’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans/es de Tarragona com a visitants.

Al tret de sortida de la iniciativa d’avui hi han assistit la presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan; i el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz. Adan ha destacat la importància d’aquesta campanya i ha recordat que recentment ha estat reconeguda per la seva promoció del producte pesquer de proximitat i l’adequació a l’Estratègia Marítima de Catalunya. “Un dels objectius de la campanya és posar en valor el patrimoni gastronòmic del nostre territori i superar enguany les més de 1.100 racions servides l’any passat”.

Per últim, Montse Adan ha agrait la confiança que ha tingut un any més el GALP Costa Daurada per tirar endavant el projecte: “gràcies al seu suport estem convençuts que el Mercat Central tornarà a convertir-se enguany en un veritable epicentre de peix fresc, on poder conèixer les varietats i degustar-lesamb calma”.

Cuina de catorze varietats durant vuit dies

Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
El president de la Generalitat, Salvador Illa, amb el CEO de Lotte Energy Materials, Yeonsup Kim, i amb el director executiu, Gyeyeon Cho

Salvador Illa defensa el projecte de Lotte a Mont-roig des de Corea

Notícia següent

La Fira del Retorn dels Indians i l’Agromercat estrena l’Espai de la Calma

Notícies relacionades