El PSC denuncia l’endarreriment de les obres del nou Hospital Joan XXIII

Les i els socialistes creuen que aquest ajornament és una mostra més de la falta de lideratge de Ricomà

El Partit dels i les Socialistes de Catalunya al Camp de Tarragona ha denunciat l’endarreriment de les obres del nou Hospital Joan XXIII. La diputada al Parlament i cap de llista pel PSC, Rosa Mª Ibarra, es mostra indignada amb l’ajornament d’aquest equipament: “Durant l’octubre del 2016, el conseller Toni Comín ens va anunciar que les obres del nou hospital finalitzarien l’any 2021 i ara ens diuen que fins al 2026. És una presa de pèl més de la Generalitat de Catalunya cap a les comarques tarragonines”.

 

Ibarra denuncia que cada cop que venen eleccions, “tots els consellers i conselleres només venen a Tarragona a prometre un equipament que sempre ha estat a la cua de les prioritats d’ERC i Junts”, afirma la diputada i candidata socialista.

El conseller del Grup Municipal Socialista, Mario Soler, ha criticat la rebaixa de més d’un terç dels llits que tindrà el nou hospital, passant de 383 que té l’actual, enfront dels 252 que tindrà el nou. També, denuncia que no tenen cap pla estratègic per augmentar la plantilla: “Ens sorprèn que la consellera Vergés no fos precisa, l’anunci careix de formalitat. Si tens previst construir un nou Hospital, s’hauria de preveure quin és el full de ruta”. Pel PSC, aquesta situació és “indignant” per la ciutat i creuen que és una mostra més de la falta de lideratge de Ricomà.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, explica que en el 2016, les i els socialistes ja van denunciar que no es creien els terminis i el temps els hi ha donat la raó. “Que aquest nou equipament redueixi quasi un 35% dels llits que hi ha actualment és una falta de respecte cap als tarragonins i tarragonines i no té en compte les necessitats d’aquesta ciutat”, Ramos.

 

A més, creu que amb l’actual alcalde, Tarragona està perdent capitalitat: “Tot aquest endarreriment, tota aquesta reducció de llits, ens fa témer que volen convertir l’Hospital Sant Joan de Reus, com el de referència, mentre que el Joan XXIII quedarà com un hospital més”. La portaveu socialista insta a Ricomà a no deixar que Tarragona vagi perdent capitalitat i treballi pels interessos de la ciutat i no pels del seu partit.

El PSC explica que des de fa molts anys, les comarques del Camp de Tarragona reclamen la construcció d’aquest nou centre sanitari que donarà servei, no només a la ciutat, sinó que hauria de ser de referència per tot el territori.

 

La cap de llista per la demarcació de Tarragona creu que els governs de Junts i ERC han demostrat una vegada més que Tarragona no és la seva prioritat: “Mentre en altres ciutats, es posen en marxa les obres de nous equipaments hospitalaris, a Tarragona haurem d’esperar fins a finals del 2022”. A més, afirma que aquest ajornament de les obres és una mostra més del menysteniment de l’executiu català cap a la ciutat.

 

“Ens cal un canvi, ens cal un govern que torni a prioritzar les necessitats dels tarragonins i tarragonines. Que executin les inversions necessàries i que les doti dels serveis que Tarragona mereix i necessita. No som, ni volem ser comarques de segona. Catalunya necessita un canvi i el Camp, encara més”, ha conclòs Rosa Mª Ibarra.