El Port de Tarragona s’adhereix a la campanya del 25N

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El Port de Tarragona s’ha adherit al Manifest institucional i a la campanya impulsada per l’Institut de les Dones de la Generalitat de Catalunya (ICD) amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de Violència  envers les Dones, avui, 25 de novembre. 

 

La campanya, sota el lema ‘Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències  masclistes” reforça els missatges adreçats als agressors i posa el focus de la  solució de les violències masclistes en la seva responsabilitat i no en les dones que  les pateixen. També apel·la a la NO complicitat de l’entorn amb els agressors i  promou l’avenç en la identificació de diferents situacions masclistes. 

 

Per aquesta raó el Port de Tarragona vol ser al costat de les dones en situació de  violència i fa una crida a l’entorn com a factor de protecció i clau per neutralitzar la  impunitat dels agressors. Concretament, l’Autoritat Portuària (APT) ha utilitzat les  seves xarxes socials per difondre la campanya contra la violència envers les dones amb el hashtag del manifest institucional promogut per l’ICD #Manifest25N2020.  

 

Per altra banda el Port, ha volgut col·laborar amb la campanya enganxant gairebé  un centenar d’adhesius, a les papereres de la façana marítima de la ciutat dins del  domini portuari de l’APT amb la frase ‘DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME’. Els  adhesius es poden veure en el mobiliari urbà del passeig Marítim del Miracle, al Km  0, al Moll de Costa i al barri del Serrallo interpel·lant la ciutadania a llançar  simbòlicament a la brossa tot allò que reconegui com a masclisme. 

 

Finalment, l’APT també s’ha sumat al minut de silenci, organitzat a les 12:00 h, en  senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista.

 

En aquest sentit, l’Autoritat Portuària de Tarragona ja va adoptar, al mes de  setembre de 2019, un “protocol d’actuació per la prevenció i l’abordatge de  l’assetjament laboral en qualsevol de les seves modalitats”. Aquest protocol  estableix el mètode de l’APT per a la prevenció i la solució de les queixes relatives  a totes les modalitats d’assetjament i altres formes de violència, amb les degudes  garanties i procediments imparcials. 

 

La introducció d’aquest protocol va anar acompanyat de sessions informatives i  cursos de formació dirigits a tota la plantilla de l’APT per tal de donar a conèixer els  continguts del document i resoldre tots els dubtes quant al procediment d’actuació  davant de possibles episodis d’assetjament. 

 

Una campanya que denuncia una postura neutral 

Enguany. l’Institut Català de les Dones ha engegat la campanya amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat i denunciar, per tots els canals possibles, el rebuig a  qualsevol mena de violència masclista. 

 

La campanya fa una crida i reclama que davant les violències masclistes no és  possible tenir una postura neutral. Amb aquest objectiu s’ha creat un manifest  unitari, al que s’han sumat diverses entitats i institucions, per inundar les xarxes i  els mitjans de comunicació, en senyal de suport a les dones que travessen  situacions de violència masclista. 

 

Per altra banda també es vol sensibilitzar i responsabilitzar a les persones de  l’entorn perquè actuïn i ajudin a crear una societat protectora que sancioni els  agressors. Per fer-ho, llança el missatge: ‘si no et situes al costat de la dona en  situació de violència, estàs de la banda de l’agressor, i a conseqüència et  converteixes en còmplice d’aquella violència masclista’

 

La campanya està reforçada amb aquests altres missatges: 

Si vols saber on és, què fa i amb qui a cada instant #ÉSVIOLÈNCIA Si justifiques el masclisme amb “peròs” #ETSCÒMPLICE 

Si insisteixes en tenir sexe quan ella no vol #ÉSVIOLÈNCIA Si comparteixes continguts sexuals sense consentiment #ÉSVIOLÈNCIA Si el teu amic l’agredeix sexualment i tu te’n desentens #ETSCÒMPLICE

També aprofiten per fer ressò de la campanya organitzada per l’Institut Català de les Dones on, a més de trobar tota la informació més detallada, es poden visualitzar  els tres espots divulgatius. https://tuit.cat/RQCWX