Arriba la 3a edició de la beca de recerca i investigació del Morell

El tema sobre el qual ha de tractar el projecte és la formació i transformació de les Rambles del Morell i el seu entorn

Amb l’objectiu de fomentar la recerca en el camp de la història al municipi, l’Ajuntament del Morell ha recuperat la Beca de recerca i investigació local, que no es convocava des de l’any 2015, i en tira endavant la tercera edició.

Es tracta d’una beca que vol recuperar el seu caràcter biennal i que, en aquesta ocasió, s’atorgarà al millor projecte d’investigació inèdit sobre la formació i la transformació de les Rambles del Morell i el seu entorn, i s’hi poden presentar totes les persones a títol individual o col·lectiu, que presentin un projecte d’investigació d’acord amb les bases publicades.

La beca, que es concedirà a un sol projecte, està dotada amb 2.500 € i una durada d’un any, i el jurat estarà format per un mínim de tres vocals designats per l’Alcaldia de l’Ajuntament del Morell a proposta dels grups polítics municipals, d’entre professionals, professors i investigadors de reconegut prestigi en el camp objecte d’aquesta beca.

La presentació de sol·licituds finalitza el 29 d’octubre, i el veredicte del jurat es farà
públic durant el mes següent. El treball, com en les edicions anteriors, es publicarà en el marc de la col·lecció Història i Patrimoni.

La història del Morell
L’any 2013 el consistori va convocar la 1a Beca de recerca i investigació local del Morell.
En aquella ocasió, el projecte havia de girar al voltant de la Granja dels Frares, i el treball guanyador va ser La Granja del Codony, de Pilar Riera Fortuny. La 2a edició de la beca, sobre la segona República, la Guerra Civil i els anys posteriors a la finalització d’aquesta (repressió franquista i primers governs franquistes), es va atorgar el 2016 al treball De la segona República a la repressió franquista al Morell, de Xavier Tolosana.

Aquestes dues primeres beques, com també la tercera, busquen “conèixer el nostre passat per entendre el present i afrontar el futur de la millor manera possible”, indica la regidora de Patrimoni, Judit Fernández. Un lema que s’espera mantenir en pròximes edicions, que es convocaran cada dos anys.