Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

S’inaugura la 3a edició del Festival Transvers a Tarragona

Avatar photo
Els esdeveniments culturals es duran a terme del 28 de maig a l’1 de juny

El Festival Transvers es va inaugurar ahir, 28 de maig, a les escales reals del Moll de Costa del Port de Tarragona. Es tracta de la tercera edició d’un festival que busca destacar la riquesa i la diversitat artística de la nostra ciutat. Aquest festival, que es durà a terme del 28 de maig  a l’1 de juny, es desenvoluparà en diferents espais del Port de Tarragona, en especial al Moll  de Costa, creant un vincle especial entre l’art i l’entorn marítim.

L’acte d’inauguració va ser  ahir 28 de maig a les escales reials del Moll de Costa on es va comptar amb la presència d’autoritats locals, artistes participants i representants del Port de Tarragona, que ha estat un  col·laborador clau per a la realització d’aquest esdeveniment. 

El grup protagonista de Transvers va definir la posada en escenificació de la inauguració de  Transvers com ‘una barricada poètica que, a través de 4 veus, va mostrar la figura de  #SalvatPapasseit, escriptor català. En aquesta barricada, sorgeix l’amor la reivindicació  política, la melangia i, sobretot, l’alegria d’estar vius, ser joves i feliços. 

La inauguració va comptar amb una gran assistència de públic i es va gaudir d’un espectacle,  al costat de la mar, carregat de màgia i poesia. 

Un Festival Multidisciplinari 

El Festival Transvers ofereix una programació rica i variada, amb activitats que inclouen des  d’exposicions d’art contemporani: amb obres d’artistes locals i internacionals. També  espectacles de música en directe, des de concerts de música clàssica fins a actuacions de  bandes emergents. El festival també aposta pel teatre i dansa amb representacions que  abasten des del teatre experimental fins a la dansa contemporània. Tallers i activitats  participatives oberts a tots els públics, per fomentar la participació i l’aprenentatge col·lectiu. 

Una Col·laboració Fruitosa amb el Port de Tarragona 

El Port de Tarragona no només acull el festival, sinó que també hi participa activament,  destacant la importància de la cultura en el desenvolupament social i econòmic de la ciutat. Aquesta col·laboració és un exemple de com les infraestructures portuàries poden esdevenir  escenaris culturals i comunitaris, oferint un espai únic per a la creativitat i la interacció social. 

Des del Port Tarragona i des de l’organització del festival Transvers es fa una crida a tota la  ciutadania i als visitants a unir-se en aquest esdeveniment especial, que no només celebra  l’art i la cultura, sinó que també reforça els llaços entre el Port de Tarragona i la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba la 2a edició de ‘Notes d’Estiu’ de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona

Notícia següent

Els joves triaran com serà l’espai d’esbarjo a l’aire lliure d’Ordino

Notícies relacionades