Dijous, 8 de maig de 2025
És notícia

Arriba la 2a edició de ‘Notes d’Estiu’ de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona

Avatar photo
La compositora Raquel García-Tomàs i el contratenor Xavier Sabata són la compositora i intèrpret d’aquesta edició que se celebrarà entre el 3 i el 6 de juliol a Tarragona

Quatre concerts oberts al públic en general i deu sessions formatives per a professionals de la música conformen el programa de l’edició 2024 de Notes d’Estiu, que es durà a terme del 3 al 6 de juliol a Tarragona, a les dependències de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona i a l’Auditori Diputació.

Raquel García-Tomàs i Xavier Sabata, convidats especials de l’edició d’enguany, destaquen per la seva trajectòria internacional. En el concert inaugural del 3 de juliol, la compositora García-Tomàs farà la presentació de les seves obres, que seran interpretades en dos dels concerts de Notes d’Estiu. Així mateix, participarà en la taula rodona sobre els desafiaments de la Intel·ligència Artificial en la creació musical del dijous dia 4 de juliol. El contratenor Xavier Sabata protagonitzarà, juntament amb el pianista Francisco Poyato, el concert inaugural, i també participarà en el concert de cloenda amb l’orquestra barroca Vespres Arnadí dirigida per Dani Espasa.

La pianista Noelia Rodiles, el Trio Fortuny i la ballarina Federica Porello completen el programa de concerts que se celebraran a les 20.30 a l’Auditori Diputació. Uns concerts oberts a la ciutadania en general.

Pel que fa a les sessions formatives, inclouran conferències tècniques, taules rodones i tallers pràctics amb pedagogs i músics de renom. Les diferents propostes tenen com a destinataris professorat de les escoles i conservatoris de música, docents centres de primària, secundària i graus superiors de la demarcació, alumnat dels últims cursos de grau professionals i d’estudis superiors de música, alumnat de Ciències de l’Educació i músics professionals.

‘INTERACCIONS’ en la formació musical

Notes d’Estiu és una proposta que neix del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona i que es planteja com una oferta integral pensada per generar debat i contribuir a la reflexió en la comunitat docent de músics. Un espai per a pensar, debatre i trobar inspiració a través de conferències, tallers, col·loquis i concerts. L’edició d’enguany, sota el lema d’Interaccions se centra la relació de la música amb altres disciplines, no només artístiques, sinó també amb la física, les matemàtiques, la tecnologia, la societat o la creativitat. La irrupció de la Intel·ligència Artificial en la composició i interpretació implica una reflexió a l’entorn del futur que també serà motiu de debat.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els socialdemòcrates adverteixen els conservadors sobre els pactes amb l’extrema dreta: “La història es repeteix”

Notícia següent

S’inaugura la 3a edició del Festival Transvers a Tarragona

Notícies relacionades