Més de 70 denúncies per actes contraris a les ordenances municipals de Calafell

Una tercera part de les sancions és per “botellón” i la resta, majoritàriament per sorolls i per no recollir excrements dels gossos

Imatge de recurs de dos agents de la policia local de Calafell. (Ajuntament de Calafell)

La Policia local de Calafell ha posat més de 70 denúncies, des de finals de la primavera fins ara, per actes contraris a les ordenances municipals. La major part, un terç del total, correspon al consum en grup de begudes alcohòliques a la via pública, més conegut com a “botellón”.

La resta de denúncies es reparteixen en altres conductes incíviques. Majoritàriament, no recollir els excrements dels gossos i fer sorolls que molesten el veïnat. La sanció mínima per aquestes infraccions és de 100 euros.

Aquestes denúncies se sumen als centenars que la Policia local ha posat en els darrers temps per comportaments incívics diversos. “Molta gent, enfadada amb tota la raó, ens demana mà dura. Que menys campanyes i més multes”, explica Artur Peña, regidor de Seguretat Ciutadana. Peña afegeix que “sempre hem dit que amb les campanyes de civisme ens estàvem carregant de raó per aplicar les ordenances amb totes les conseqüències”.

Una part important de les denúncies ha estat possibles gràcies a la col·laboració ciutadana i a serveis de vigilància fins i tot de paisà. “És molt difícil”, recorda el regidor, “controlar cada metre de carrer d’un municipi que té 200 quilòmetres de vies públiques. Per això necessitem l’ajut de tothom”.