Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Calafell es veu obligat a retirar els ajuts a l’IBI, arran de sentències judicials

Avatar photo
L’import de les subvencions, 33.000 euros, es destinarà a serveis socials

L’Ajuntament de Calafell es veu obligat a retirar els ajuts a l’Impost de Béns Immobles (IBI), que estaven en vigor des de l’any 2017. Sentències del Tribunal Suprem han establert que els municipis no són competents per a subvencionar l’IBI. Arran d’aquesta situació, l’Ajuntament destinarà l’import, uns 33.000 euros, a ajuts dels serveis socials.

La convocatòria per a 2024 ja queda cancel·lada.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “No són sentències que afectin directament Calafell, però les hem de complir igualment, com està passant a molts altres ajuntaments”. Afegeix: “Encara que no hi estiguem d’acord, no s’hi pot fer res”.

Aquests ajuts, que ara finalitzen, eren conseqüència d’un acord assolit quan l’aprovació de les ordenances fiscals de l’any 2017, entre el govern de llavors i el grup municipal de la CUP. Des de llavors s’han atorgat ajuts per més de 200.000 euros.

Ferré diu: “Ha estat una bona mesura. Les crisis econòmiques dels últims anys posaven en dificultats fins i tot qui tenia un habitatge, però a més s’hi incloïa els llogaters i els usufructuaris de l’habitatge, per la qual cosa era una política social que lamentem perdre”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Blanes acull la xerrada d’una neuròloga en el marc del Dia Mundial del Parkinson

Notícia següent

Polèmica a Lleida per ‘engabiar’ les dones en la darrera pregaria del Ramadà

Notícies relacionades