La Guàrdia Urbana desallotja prop de 3.000 persones de locals i via pública per fer ‘botellón’

Albert Batlle adverteix que la fase d'advertiment ja s'ha acabat i es prioritzaran les sancions

Imatge d’arxiu d’un operatiu policial a Barcelona. ACN

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar durant l’últim cap de setmana un total de 2.876 persones de la via pública i espais privats per incomplir les restriccions sanitàries de la covid-19. També ha interposat un total de 647 denúncies per consum begudes alcohòliques a l’espai públic i s’ha denunciat a cinc locals.

Un total 6.911 persones han estar advertides per no portar mascaretes o per fer-ne un mal ús, mentre que 336 persones han estat denunciades pel mateix motiu. La Guàrdia Urbana també ha interposat 281 i 325 denúncies per no mantenir la distància de seguretat i per estar més de sis persones juntes respectivament.

La Urbana va rebre 226 trucades per molèsties a l’espai públic, de les quals el 12,8% relacionades per no respectar les mesures sanitàries, i 241 trucades relacionades amb locals i restaurants, el 58% associades amb requeriments per dubtes de la normativa de salut. Tot i que aquest cap de setmana la tasca de la Guàrdia Urbana respecte les noves mesures de salut que afecten al funcionament de bars i restaurants s’ha centrat en l’advertiment i la pedagogia, s’ha denunciat a cinc establiments.

Des de l’1 de setembre i fins el 18 d’octubre, s’han desallotjat un total de 28.822 persones per incomplir les restriccions sanitàries, unes 630 cada dia, i s’han interposat 3.772 denúncies per consum d’alcohol a la via pública, 80 cada dia. Pel que fa a l’ús de la mascareta, la Guàrdia Urbana ha fet un total de 41.995 avisos relacionats amb el compliment de la normativa reguladora desplegada per regular el seu ús a l’espai públic i s’han interposat un total de 1.512 denúncies, 31 diàries. De cada 27 avisos, un ha acabat amb multa, però aquest cap de setmana s’ha sancionat una de cada 20 persones que ha estat avisada.

La Guàrdia Urbana ha continuat prioritzant la vigilància i el control dels espais públics, ha reforçat el servei en horari nocturn, ha establert un dispositiu específic pel control de festes il·legals i/o consum compartit de begudes alcohòliques i es monitoritzen les xarxes socials per detectar festes il·legals.

L’intendent major del cos, Pedro Velázquez, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, han incidit en el fet que fins ara la ciutadania en general ha seguit les recomanacions, però ara cal ser més estrictes i la policia passarà de l’avís a la sanció, és de 100 euros en el cas del mal ús de la mascareta i de 500 a 3.000 si es beu alcohol al carrer.

Sobretot després que aquest últim cap de setmana s’hagin concentrat moltes persones per beure alcohol al carrer o menjar en parcs. Batlle ha dit que es tindrà en compte la proporcionalitat, però s’ha de ser estricte davant l’empitjorament de les dades sanitàries, que obliga a prendre mesures dures en l’àmbit social i econòmic.

Velázquez ha dit que la Urbana ha augmentat un 6% la feina de control respecte l’estiu i que tot i que ha baixat la mobilitat, la sinistralitat i la delinqüència, han augmentat les hores dedicades als problemes de convivència. De fet, ha dit que hi ha dos tipus d’ocupacions a l’espai públic els caps de setmana. D’11 a 6 de la tarda per ús familiar i un compliment generalitzat de les mesures preventives, i a la nit amb concentracions de 30 a 200 persones, consum d’alcohol i relaxament en el compliment de mesures.

Preguntat sobre la utilitat del toc de queda, Batlle ha dit que ara es vol centrar en les mesures actuals i que cal valorar la seva eficàcia al final del seu període de vigència, els últims dies d’octubre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 70 denúncies per actes contraris a les ordenances municipals de Calafell

Notícia següent

L’Estat congela el desdoblament de l’N-II a l’Alt Empordà excepte dos trams

Notícies relacionades