ERC vol sumar un pacte independentista per arrabassar l’alcaldia de Vilafranca al PSC

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’anunci de l’alcaldable de Junts, Aureli Ruiz, ha posat picant a les negociacions a Vilafranca. El juntaire va assegurar que, si el PSC es mantenia enrocat en governar en solitari, exploraria “immediatament una alternativa”. Aquesta passaria per un pacte independentista amb ERC i la CUP que faria a Aureli Ruiz alcalde. Tot i això, Junts mantenia la mà estesa als socialistes per mantenir el pacte sociovergent que ha governat la ciutat des del 2013.

Ahir la fitxa la va moure Esquerra Republicana. En un comunicat, es posaven a disposició amb una proposta bomba. Els republicans asseguraven que la “proposta de mínims” passaria perquè el 17 de juny -dia de la constitució dels ajuntaments- s’investís el candidat d’ERC, Pere Sabat per un període de dos anys. Un cop passat aquest temps, el batlle passaria a ser la persona que proposessin els juntaires. D’aquesta manera, la segona força i la tercera força al consistori, ambdós amb 5 regidors, li prendrien l’alcaldia al partit més votat: el PSC amb 8 regidors. A més, a l’equació necessitarien indispensablement els cupaires.

Pel que fa a les línies estratègiques bàsiques dels republicans pel pròxim govern serien l’habitatge, amb un 2% del pressupost en polítiques d’habitatge a final del mandat; impuls del comerç local activant el pla de locals buits i el pla de dinamització comercial; activar equipaments clau com el Centre d’Urgències d’Atenció Primària, el Campus Universitari i la Biblioteca Comarcal; l’activació del Pacte Local per a l’Ocupació i el Consell Econòmic i Social de Vilafranca per establir estratègies a mig i llarg termini per a la industrialització, generació de llocs de treball de qualitat i la formació dels treballadors i treballadores, i vertebrar polítiques a nivell de Penedès i l’enfortiment de la cultura i la llengua catalana a Vilafranca.

Esquerra ja s’ha reunit amb les dues candidatures independentistes per lliurar-los la “proposta-programa” i resten a l’espera d’una resposta que faci avançar les negociacions.