Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

El Vendrell dona el tret de sortida a l’any Guimerà

Avatar photo
Ho ha fet en un acte en el teatre Àngel Guimerà en el qual han mostrat el programa que anirà des de febrer fins a maig del 2024 ple d’activitats i actes per tota Catalunya
Foto: Sheima Abdelmalek

Avui ha sigut una jornada significant i emotiva, el municipi del Vendrell ha celebrat homenatge a l’il·lustre escriptor, poeta i dramaturg català, Àngel Guimerà, en el centenari de la seva mort. L’acte, que ha congregat a una gran audiència al Teatre Àngel Guimerà, ha comptat amb la presència destacada dels alcaldes dels pobles veïns, els qui no han volgut perdre’s aquest moment tan especial per a la història local.

Àngel Guimerà, figura destacada de la Renaixença catalana a la fi del segle XIX, ha estat recordat per la seva valuosa contribució a la literatura catalana, fusionant elements romàntics amb els principis del realisme en una obra extensa i significativa.

L’esdeveniment ha començat amb la recitació d’un poema del mateix Guimerà, un càlid tribut al poble del Vendrell, al qual l’escriptor va professar un profund afecte des de la seva arribada i durant tota la seva vida.

L’alcalde Kenneth Martínez ha començat expressant la seva solidaritat i suport a la població Valenciana després del tràgic incendi ocorregut ahir.

Després ha continuat referint-se a Guimerà com el “Shakespeare català”. Martínez ha ressaltat la riquesa cultural del Vendrell i ha emfatitzat la importància de figures com Guimerà i Pau Casals en la història del Vendrell, concloent amb un vers del poeta.

Seguidament, la directora de la Institució de Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, ha agraït l’assistència a l’esdeveniment i ha compartit la seva emoció per participar en la commemoració del centenari de Guimerà. Arretxe ha explicat amb detall el programa de l'”Any Guimerà”, centrat a difondre l’obra de l’escriptor, valorar els seus poemes i recordar la seva lluita per la llengua catalana, destacant especialment que dintre del programa trobaren que es faran cinc exposicions que abordaran com va ser la vida i obra de Guimerà.

El Comissari Ramon Bacardit, expert en la trajectòria de Guimerà, ha subratllat la importància de llegir les obres de l’escriptor com el millor homenatge possible, compartint fragments de les seves obres més emblemàtiques com ho és “Sol Solet” i brindant una breu explicació sobre el contingut de l’obra.

Finalment, la consellera de cultura de la Generaliatat, Natalia Garriga, ha elogiat la figura de Guimerà com un dels més grans de la història catalana, reconegut i valorat per tota la població, tancant així els discursos que han estat carregats d’emotivitat i significat per al poble del Vendrell i la cultura catalana en general.

Després de les emotives intervencions, els actes han iniciat i la primera a trencar el gel ha estat la jove Blanca, qui ha recitat quatre poemes amb gran amor i entusiasme, captivant a tots els presents amb la seva passió per la poesia.

A continuació, dos talentosos actors han pujat a l’escenari per a representar fragments de tres obres diferents: “Sol solet”, “L’aranya” i “La Boja”, transportant al públic a través de les paraules de Guimerà amb la seva expressiva interpretació.

Per a culminar l’acte de commemoració, la cançó “Santa Espina” ha ressonat a la sala, interpretada per Marina amb acompanyament al piano de Xavi i la col·laboració del públic amb les sabes palmades, brindant un tancament ple d’emoció i art, en honor al llegat perdurable d’Àngel Guimerà en la cultura catalana.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La subdelegació del Govern a Tarragona commemora el segon aniversari de l’inici de la guerra d’Ucraïna

Notícia següent

Mor un motorista en xocar amb el guarda-rail

Notícies relacionades