Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Els municipis de l’Associació de l’Arc Metropolità presenten els seus objectius i àmbits de treball

Avatar photo

Durant la trobada, l’Associació ha pogut exposar al vicepresident els seus objectius i àmbits de treball dins la voluntat de reforçar la veu dels municipis.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, com a vicepresident de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, junt amb la presidenta i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’han reunit avui amb el vicepresident del Govern de la Generalitat i responsable de Polítiques Digitals i de Territori, Jordi Puigneró. Durant la trobada, l’Associació ha pogut exposar al vicepresident els seus objectius i àmbits de treball dins la voluntat de reforçar la veu dels municipis de la segona corona en la presa de decisions i en la planificació i desenvolupament tant de la Regió Metropolitana com del conjunt del territori.

A la reunió també han pres part el secretari general del departament, Ricard Font; el secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells; el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa; el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; la directora dels Serveis Territorials del departament a Barcelona, Maria Mercè Santmartí; el vicepresident i alcalde Martorell, Xavier Fonollosa, diversos alcaldes, alcaldesses i representants municipals.

Durant la trobada, s’ha abordat la necessitat d’inversions ferroviàries com també a la xarxa viària que permetin millorar i garantir la mobilitat de persones i mercaderies tant entre els municipis que integren l’arc metropolità com amb el principals centres d’activitat i infraestructures del territori com serien l’Aeroport del Prat, el Port de Barcelona o les estacions de Sants o la Sagrera.

Així mateix, s’ha posat de manifest la necessitat d’abordar conjuntament polítiques en matèria d’ordenació de sòl i d’habitatge que aportin solucions globals a qüestions com l’envelliment del parc d’habitatges, les tensions socials derivades d’aquesta situació o la necessitat de disposar de pisos a preu assequible amb les condicions d’accessibilitat i eficiència energètica mínimament exigibles.

L’alcaldessa i presidenta de l’Associació de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha valorat positivament la reunió, afirmant que “per a nosaltres és important presentar-nos conjuntament davant les institucions. Òbviament cada municipi té la seva realitat però hi ha molts àmbits en què les polítiques només tindran sentit i un efecte real en la ciutadania si les abordem de manera coordinada”.

Per la seva part, el vicepresident de l’entitat i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha explicat que “ens semblava que una trobada amb vicepresidència era del tot adient. Com a responsable d’infraestructures i mobilitat, de l’ordenació del territori, lligant-ho a les polítiques d’habitatge i ambientals, o de la digitalització de l’economia, és un interlocutor amb el qual caldrà treballar molt intensament”.

I és que, tal com ha afegit el també vicepresident de l’Associació i alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, “són temes que ens afecten a tots i totes, on els municipis de l’Arc Metropolità volem tenir-hi veu i que cal abordar de forma col·lectiva”.

Estratègia conjunta

Nascuda al 2021, l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità la conformen Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’objectiu de l’entitat és establir una estratègia conjunta i coherent de tot aquest àmbit territorial, així com cercar sinergies i treballar conjuntament per enfortir el territori, garantir una bona qualitat de vida als seus ciutadans i dotar els municipis de bones infraestructures i connexions, tot fent especial atenció en la seva manera de fer a les qüestions ambientals.

Poden sumar-se a l’Associació municipis de més de 25.000 habitants. Els que tenen menys població hi tenen garantida la representació a través del Consells Comarcals, que també s’hi poden integrar. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’àrea d’esports presenta el calendari d’esdeveniments esportius del 2022

Notícia següent

Desenterren el cos d’un nadó per comprovar si va ser robat a Catalunya

Notícies relacionades