Mollerussa i el Palau d’Anglesola, unides per un pont per sobre l’A-2

Les dues localitats quedaran unides per una passarel·la per a vianants i bicicletes de més de 60 metres

Mollerussa i el Palau d’Anglesola tindran l’any que ve un nou punt de connexió. Es tracta de la passarel·la per a vianants i bicicletes de més de 60 metres de longitud que es construirà per salvar l’autovia A-2 i oferir una ruta segura i sostenible per a les persones que es desplacen entre els dos municipis.

L’obra anirà a càrrec del Ministeri de Transports i està pressupostada amb 2,1 milions d’euros. Ho han explicat aquest dimarts sobre el terreny els alcaldes i el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, que ha destacat que el projecte “salda un deute històric” per salvar la connectivitat i recupera el pas històric per damunt la tercera séquia principal del Canal d’Urgell.

Segons Crespín, el ministeri impulsa aquest projecte amb una base històrica destacada a demanda dels dos consistoris implicats.

 

Solucionar un problema d'”immobilitat”

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha detallat que la bona “col·laboració, predisposició i visió” de les administracions alineades fa possible tirar endavant aquest projecte amb molta “celeritat” per donar una solució de mobilitat a un “problema d’immobilitat” que generava l’autovia.

En aquest sentit, ha destacat que es dona “continuïtat històrica” al pas que es va truncar amb la construcció de l’autovia i encaixa amb els projectes que s’han fet per generar l’arbrat de les séquies i fer que la confortabilitat del passeig sigui en termes de sostenibilitat.

L’alcalde d’El Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, ha fet referència al fet que “un pont uneix” i amb aquest projecte es combina la voluntat “d’unir persones, territoris i institucions”.

Balcells també ha esmentat la importància d’unir patrimoni natural i territori de comarca, ja que l’autovia “ens ha portat molt lluny, però també ens ha separat”.

En la presentació del projecte, que s’ha fet al punt on s’han d’iniciar els obres, també han participat membres de la Plataforma Canal Viu així com altres entitats vinculades a la mobilitat sostenible.