Pueyo demanarà al Govern que consideri la proposta de l’hostaleria de reobrir parcialment

L'alcalde de Lleida ha participat en la reunió convocada per la Cambra de Comerç per trobar una sortida a una situació "difícil"

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s’ha compromès a demanar a la Generalitat que consideri la proposta de l’hostaleria de reobrir parcialment i respectant les mesures sanitàries. Pueyo considera que “cal trobar un equilibri entre la salut i la preservació del teixit econòmic” i ha recordat que ja el 14 d’octubre va manifestar a la Generalitat que és preferible “una restauració ordenada i vigilant que no pas un oci clandestí, en domicilis particulars i espais públics”. El Paer en Cap ha participat aquest dilluns en la reunió convocada per la Cambra de Comerç de Lleida amb representants de totes les institucions per buscar sortides a la situació “difícil” que viu el sector per la covid-19.

Pueyo s’ha mostrat favorable a considerar la proposta del sector hostaler per reobrir bars i restaurants, amb limitacions sanitàries. Durant la trobada, que ha comptat amb la participació de representants de la Generalitat, la Diputació de Lleida, diputats de la demarcació al Parlament i de tots els grups polítics de la Paeria, els representants empresarials han plantejat aquesta proposta, acordada amb la Federació d’Hostaleria, que consisteix a respectar les restriccions de mobilitat nocturnes establertes, amb un aforament limitat al 50% a l’interior i l’exterior dels locals i sense servei de barra.

L’alcalde de Lleida comparteix la convicció que la prioritat és la protecció de la vida i la salut, però afegeix que els preocupa igualment molt l’erosió del teixit econòmic de Lleida i especialment del sector terciari. “En general, el món de l’hostaleria i la restauració ha demostrat maduresa i adaptació a les normes en vigor. Per tant, la proposta que ens han fet la rebo amb interès i crec que mereix ser presa en consideració per aquells que tenen la competència per fer-ho, i així m’he compromès a fer-ho”, ha conclòs el Paer en Cap.