Polèmica a Ribera d’Ondara. La suspensió dels dos últims plens a l’Ajuntament de Ribera d’Ondara ha generat un ambient tens i crispat entre l’actual equip de govern (Acord Municipal per Ribera d’Ondara) i l’oposició.
L’alcaldessa actual, Elisabet Jové, i les dues edils del seu partit, van abandonar l’últim ple extraordinari per impedir que prengués possessió com a nou regidor Antonio Fernández en substitució d’Albert Puig, l’únic edil d’Aliança Catalana de Lleida que va renunciar al càrrec al setembre. Fernández era el segon de la llista d’Aliança Catalana al municipi, però es va donar de baixa i volia entrar al consistori com a regidor no adscrit. L’alcaldessa va exposar que segons la llei de règim electoral la possessió de Fernández estaria “fora de la legalitat” al ser un edil no adscrit i no podria prendre possessió perquè es va desvincular del partit.
Pocs dies després de la suspensió d’aquest ple i davant aquests fets, el grup de l’oposició Primer Ribera d’Ondara (PSC) ha denunciat la “vulneració de drets fonamentals” per part de l’equip de govern per “impedir” la presa de possessió d’Antonio Fernández com a regidor no adscrit en substitució de l’exedil d’Aliança Catalana, Albert Puig. El grup de l’oposició ha registrat una petició per celebrar un ple extraordinari per tal de poder fer efectiva la incorporació del regidor al consistori.
Més concretament, el portaveu del grup municipal Primer Ribera d’Ondara i exalcalde del municipi, Francesc Sabanés, va explicar que “no es tracta d’una petició partidista, sinó del compliment democràtic d’un dret fonamental, com és de la participació política, recollit en la Constitució”. I anant més enllà, Sabanés afirma que “el que vam viure el passat dilluns 28 d’octubre va ser un autèntic ‘‘Cop d’Estat”, un dels episodis més vergonyosos, lamentables i greus mai viscuts al nostre municipi”.
En aquest sentit, va apuntar que “el senyor Fernández, que actualment s’ha sumat al projecte d’Units per Avançar, va quedar desvinculat d’Aliança Catalana. Això no impedeix, però, que hagi renunciat a la credencial de la Junta Electoral Central i a la seva voluntat d’ocupar el càrrec de regidor no adscrit”.
A més, l’exalcalde va criticar que “des que l’antic soci de govern a Ribera, el senyor Puig, va abandonar el seu càrrec, la situació al nostre ajuntament és més pròpia d’un règim dictatorial que d’una democràcia”. Així, per exemple, “la senyora Elisabet Jové convoca i desconvoca plens a antull, fa informes que corresponen a la secretaria, priva la incorporació d’un regidor, vol trencar amb l’agrupació de Ribera d’Ondara i Talavera, suma conflictes amb el personal del consistori, atura projectes i divideix i abandona el poble”.
Finalment, ha dit, “davant d’aquest escenari, la nostra responsabilitat com a regidors és actuar amb urgència per revertir una situació que els veïns i veïnes de Ribera d’Ondara no es mereixen”.
D’altra banda, l’alcaldessa de Ribera d’Ondara, Elisabet Jové, va mostrar ahir la seva opinió a través d‘una piulada a ‘X’ respecte a tot el que s’està vivint en els últims dies al govern municipal, on afirmava que “els regidors dels socialistes de Ribera d’Ondara van dient a tothom que volen fer una moció de censura. Per venjança es fa una moció? Volen utilitzar el regidor expulsat d’Aliança Catalana. Et sembla bé Sílvia Orriols que “utilitzin” la vostra llista els regidors del PSC???”