Les lleidatanes cobren, de mitjana, un 15% menys que els homes de la demarcació

Tot i això, respecte de l'any 2018 la bretxa salarial ha disminuït 1 punt

Les lleidatanes cobren, de mitjana, un 15% menys que els homes de la demarcació. També perceben prestacions d’atur i pensions inferiors als homes, segons l’informe elaborat per CCOO de les Terres de Lleida amb motiu del 8-M.

El document també recull que, durant el 2019, les dones van cobrar a Lleida un salari mitjà anual de 17.541 euros, mentre que el dels homes va ser de 20.754 euros. Tot i això, respecte de l’any 2018 la bretxa salarial ha disminuït 1 punt. A la vegada, el salari mitjà anual de les dones lleidatanes és 2.570 euros inferior que el del conjunt de catalanes.

Segons dades del 2019, les lleidatanes també van percebre de mitjana anual 157 euros menys de prestació d’atur que els homes. En el cas de la pensió, la bretxa va ser un 23% més baixa, ja que la pensió mitjana anual era de 12.839 euros, en el cas de les dones, i de 16.740 en els homes.

Davant aquestes dades, des de CCOO de les Terres de Lleida exigeixen una nova pujada del Salari Mínim Interprofessional, la negociació de plans d’igualtat a totes les empreses i la derogació de les reformes laborals i de la reforma de les pensions del 2013. Així mateix, el sindicat considera necessari implementar sistemes retributius i de promoció interna transparents “per erradicar la bretxa salarial i garantir la no discriminació per raó de gènere”; doblar els drets de guarda legal en famílies monoparentals per garantir el dret de cura a les criatures, i redefinir la jornada laboral “perquè impacti positivament en la reducció de la parcialitat”. També defensa que “el teletreball no suposi un retrocés en el camí avançat cap a la igualtat de gènere real i efectiva”.