Dijous, 4 de juliol de 2024
És notícia

Bell-lloc d’Urgell aposta per l’alimentació saludable en la Fira Verd-lloc

Avatar photo
Tindrà lloc el 19 de maig, a la sala La Cultural i l’entorn, amb degustacions, demostracions culinàries, música i activitats per als infants, entre altres
FOTO: D.H. / Presentació Fira Verd-lloc de Bell-lloc d’Urgell 2024

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de la Fira Verd-lloc, una nova fira d’alimentació saludable que es celebrarà a Bell-lloc d’Urgell aquest diumenge 19 de maig, a la sala La Cultural i l’entorn, amb degustacions, demostracions culinàries, música i activitats per als infants, entre altres.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau; el secretari en funcions d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, i la regidora d’Educació, Cultura i Turisme de Bell-lloc, Lluïsa Pla, han presentat avui aquesta fira d’alimentació saludable, i que a més ha comptat amb la presència del director en funcions dels ST d’Empresa i Treball, Vidal Vidal, i del tinent d’alcaldia i regidor d’Economia i Empresa de Bell-lloc, Francesc Rabes.

FOTO: D.H. / D’esquerra a dreta: Carmel Mòdol; Joan Talarn, Carles Palau i Lluïsa Pla

Aquesta fira d’alimentació saludable, sostenible i de territori estarà oberta durant tota la jornada del diumenge de 10.30 hores a 19.00 hores, on els assistents podran gaudir de la natura amb una marxa popular i esmorzar saludable, sessions de cuina en directe amb Fundació Alícia, Sergi de Meià i Teresa Carles, demostracions i degustacions en directe, música en viu i activitats infantils i familiars, tal com ha explicat Carles Palau.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat la importància d’aquest tipus de fires a la demarcació, ja que “demostren el potencial econòmic que tenim com a territori, però també és un element de cohesió i d’identitat territorial perquè les fires ens relacionen a tots nosaltres com a societat”. Actualment, la demarcació compta amb pràcticament 200 fires per tot el territori.

També creu que serà important per posar en valor “els productes que tenim nosaltres, perquè no els hem d’anar a buscar a fora. Nosaltres som territori de productes saludable, i Bell-lloc, en especial que té l’empresa Teresa Carles, és capaç de generar aquesta complicitat”.

El concepte de salut està estretament lligat al benestar i cada cop és més latent la necessitat social de conèixer nous productes, hàbits i iniciatives que tendeixin a un consum responsable, respectuós amb el medi ambient i el propi cos.

El municipi acull l’empresa Teresa Carles una de les empreses referents de cuina vegetariana del nostre país que compta amb restaurants, assessories i comercialització de productes. És doncs una bona oportunitat de vincular Bell-lloc amb el concepte de l’alimentació saludable.

Lluïsa Pla ha dit que “reivindiquem el territori, els productes de proximitat, i a la Fira es podrà comprovar”.

Els espais de la fira tindran la zona interior, amb l’espai de cuina en directe, on es podrà seguir l’emissió en viu a la web de la Fira i amb expositors de menjars; i la zona exterior amb expositors de begudes (Servei de copes amb fiança de 3 euros): zona amb taules i cadires per a degustació: espai familiar de jocs rurals; carro de contes infantils; música en directe; i espai de demostracions.

Objectius de la Fira Verd-lloc

  • Integrar les tendències i avantguardes entorn a l’alimentació sostenible, els hàbits de consum responsable i les iniciatives territorials de caire social.
  • Dotar al municipi d’un esdeveniment anual que serveixi de pol d’atracció per als visitants de les comarques de ponent.
  • Reforçar el sentiment d’identitat de la ciutadania de Bell-lloc amb una fira que integri tots els agents socials i comercials del municipi.
  • Esdevenir un punt de referència de l’alimentació i els hàbits saludables a la província de Lleida.

Finalment, Carmel Mòdol ha explicat que “els ciutadans saben que l’alimentació la tenim coberta. Baixem a la botiga a comprar el que ens fa falta, però, en relació amb generacions pretèrites hem perdut algunes coses, com l’aprofitament dels aliments, tenir una dieta d’acord amb la producció del territori i posar en valor allò que ens és propi”.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, a més de la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell —a través del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), Teresa Carles-Flax&Kale, Plusfresc, Horts Calvís, Peixateria Orrit, Aigua Veri, Associació de Celíacs de Catalunya, així com entitats i associacions del municipi.

A banda de tota la programació del diumenge, la Fira Verd-lloc arranca avui amb diferents activitats prèvies a la Fira d’alimentació saludable. Avui dimarts hi haurà un berenar saludable al Club Esportiu de Bell-lloc, i a partir de les 19.30 s’ha organitzat una xerrada a càrrec de Josep Cuenca, nutricionista i psiconeuroimmunòleg. Demà dimecres hi haurà una conferència i dissabte 18 diferents activitats per als més petits amb un cinema infantil gratuït.

Podeu consultar aquí el Programa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Igualada obre les inscripcions per la Caminada Solidària contra el càncer

Notícia següent

La platja de Ponent de Salou tindrà una zona d’accés als gossos

Notícies relacionades