El menú ha estat elaborat pel Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, la Unitat de Dietètica de l’Hospital Universitari de Santa Maria i el Departament de Dietètica de SERHS Food. Les dietistes nutricionistes de l’Arnau de Vilanova, Cristina Domínguez i de SERHS Food, Teresa Ricou, assenyalen que els pacients amb covid-19 pateixen un risc elevat de desnutrició, ja que la malaltia en un elevat nombre dels casos comporta pèrdua de gana, alteracions en el gust i olfacte, ofec o diarrea, entre altres. Per això, consideren que cal aportar una dieta enriquida des del punt de vista proteic i calòric, “amb textures suaus que afavoreixin la ingesta dels aliments”, apunten.
En concret, els primers plats estan enriquits amb proteics naturals, com ou, pernil o formatge, i se serveixen cremes, arrossos caldosos i sopes per evitar un sobreesforç del malalt a l’hora de menjar, mentre els segons plats acostumen a ser de peix o de carn, de textura tova. El berenar i ressopó estan compostos per un lacti. Els pacients també reben una targeta informativa amb recomanacions, com ara que comencin a menjar pel segon plat, en el cas que tinguin poca gana.