Què es pot fer i què no a partir de dilluns?

A partir d’aquest proper dilluns 8 de març, entren en vigor algunes modificacions de les restriccions actuals anti-covid.

Aquestes noves modificacions seran vigent, en principi, per un període de 15 dies.


Restauració

La restauració pot oferir servei de taula de manera continuada, des de dos quarts de vuit del matí i fins a les cinc de la tarda. Ara, només poden obrir tres hores al matí i tres al migdia.

Pel que fa a l’aforament no hi ha canvis: a l’interior és del 30%. L’exterior no hi ha límit, però les taules han de respectar les distàncies i han de ser com a màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència.

Es manté l’opció de servir menjar per emportar fora d’aquest horari.

La restauració dels centres comercials seguirà tancada.

Mobilitat

Es manté el confinament comarcal que va entrar en vigor el 8 de febrer. Només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat.

També continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Pel que fa a lestrobades socials, es poden fer amb un màxim de 6 persones, si bé ja no caldrà que estiguin limitats a dos grups bombolla.

Comerç

No hi ha canvis: entre setmana poden obrir tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats amb l’aforament limitat al 30%, però el cap de setmana només poden fer-ho els comerços considerats essencials.

Educació

L’educació de nivell universitari pot recuperar la presencialitat progressivament, fins al 30% d’aforament. Serà cada universitat qui decidirà com aplica aquesta limitació d’aforament.

Aquest dilluns, dia 8, ja està previst que el segon curs pugui ser presencial, com ja ho era el primer. Ara, el Procicat ho amplia a tots els cursos.

A l’escola es manté l’ensenyament presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius.

El lleure i l’esport extraescolar s’amplia a secundària, batxillerat i formació professional.

L’esport escolar pot fer els entrenaments habituals sense límit de persones, i poden participar en les competicions que estiguin permeses.

Les colònies estan permeses sempre que es facin amb el grup bombolla, i es permet sortir de la comarca.

Esport

La principal novetat en l’àmbit esportiu és la represa de lligues federades de majors de 16 anys. Es mantenen suspeses la resta, excepte les d’àmbit estatal i professional, i les que donen accés a competicions estatals.

L’altra novetat en aquest àmbit és la reobertura dels vestidorsde gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida que la gent que pugui evitar fer-los servir ho faci.

Es permeten les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada i amb un aforament màxim del 30%. A les piscines, l’aforament és del 50%.