La Paeria promou la renovació dels parcs infantils de la ciutat

Ja s’ha enllestit la renovació de l’espai situat a l’avinguda Ciutat Jardí i també està previst millorar el de la plaça Constitució i els elements biosaludables de Parc de l’Aigua, ha explicat l’alcalde accidental Toni Postius

L’alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, ha destacat avui que la Paeria està impulsant la renovació dels parcs infantils de la ciutat, per a millorar els elements de joc i la resta de mobiliari urbà i garantir la seguretat i plena funcionalitat de tot l’espai.

Postius ha visitat avui el parc situat al final de l’avinguda Ciutat Jardí, on s’acaba d’enllestir una actuació de renovació, que anirà seguida d’altres en diferents punts de la ciutat. “Avui posem en funcionament la renovació d’aquest parc infantil ubicat a Ciutat Jardí. Era una llarga reivindicació de l’associació de veïns i vam començar a treballar amb ells i també amb els usuaris que viuen en aquesta zona i utilitzen aquest parc per a fer-lo més accessible, més usable i en definitiva més amable per als nens i nenes que l’utilitzen i també per als seus pares”, ha explicat Postius.

L’actuació ha permès canviar diferents elements que permeten fer més utilitzable l’espai, entre ells un gronxador més inclusiu que compta amb dos tipus de seient, un de pla i un altre que permet que es puguin gronxar el pare o la mare acompanyant al seu infant, fomentant així la seva interacció. També s’hi ha instal·lat tanques amb plàstic reciclat, que redueixen els costos de manteniment i el primer fanal públic solar. “Farem una prova pilot que si funciona farem extensiva a altres zones de la ciutat on és complicat portar l’enllumenat públic, però que amb aquests fanals té un cost d’oportunitat molt interessant per a reforçar l’enllumenat en aquelles zones que no en tenen o llocs de poc pas, però que necessiten aquest reforç”, ha afirmat Postius.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns de Ciutat Jardí, Ramir Bonet, ha destacat que “aquesta ha sigut una llarga reivindicació dels veïns de la zona, ja que era un parc que pràcticament no s’utilitzava i amb la reforma que s’ha fet els veïns i veïnes estan molt satisfets perquè ara sí que és utilitzable, és adaptat i segur”.

Aquesta actuació s’ha dut a terme amb les brigades d’obres municipals i amb ILERSIS (empresa adjudicatària del servei de manteniment i conservació de les àrees de jocs infantils, elements de salut, elements esportius i mobiliari urbà).

Les pròximes actuacions de millora de parcs infantils estan previstes a la plaça de la Constitució i en els elements biosaludables que hi ha al Parc de l’Aigua. “Com hem fet a Ciutat Jardí properament ens reunirem amb el veïnat del Clot per definir com volen que sigui el parc, perquè en definitiva han de ser els veïns i veïnes que l’han d’utilitzar els que determinin com ha de ser la zona d’esbarjo infantil. La voluntat del govern municipal és continuar amb aquesta millora dels elements per als nens i nenes de la ciutat”, ha conclòs Postius.

Per altra banda, aquest darrer any s’han millorat també els paviments de cautxú de la plaça Ricard Vinyes i dels dos espais infantils del carrer Humbert Torres.