Balàfia recupera la seva festa major

Fins diumenge, s'han programat activitats variades per a totes les edats i amb les mesures de seguretat per la covid-19

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El barri de Balàfia s’ha engalanat per celebrar la seva festa major, després que l’any passat no es pogués dur a terme pel coronavirus. L’Associació de Veïns ha preparat un programa d’activitats variat i per a totes les edats, perquè tothom en pugui gaudir. A més, s’ha dissenyat amb actes en línia per adaptar-se a la situació i facilitar-ne la participació. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha participat en aquest inici de festa, remarcant precisament la il·lusió i les ganes de retrobar-se en un ambient distés i festiu, seguint les corresponents mesures i recomanacions per la Covid-19.

L’alcalde ha destacat el pregó que ha fet la presidenta de l’Assoc. Fundació Aremi, Maria Mercè Batlle, i la contribució que al capdavant d’aquesta entitat ha fet per atendre les necessitats persones amb paràlisis cerebral i amb altres tipus de discapacitat, i per millorar el seu benestar i el de les seves famílies. També la presència que l’entitat té al barri i la seva implicació en les propostes que s’hi fan.

Pueyo ha ressaltat que cada barri té les seves singularitats i que Balàfia és un barri amb una gran capacitat associativa, amb una tirada molt franca i activa cap al voluntariat. També ha assenyalat que la seva Associació de Veïns té una visió solidària que va més enllà, en temes de gènere, d’esport i en el suport d’iniciatives històriques com es Aremi.

El president de l’AV, Toni Baró, ha convidat tothom a gaudir de la festa, amb responsabilitat i civisme, i ha agraït el suport rebut per tirar endavant el programa, malgrat les circumstàncies.

Amb la proclamació de les pubilles i els hereus i el pregó, s’ha iniciat la festa, seguida del ‘xupinazo’, la nit espectacular i el sopar popular. Han assistit al tret de sortida de la festa la tinent d’alcalde i regidora d’aquest barri, Jordina Freixanet; el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i els regidors/es Ignasi Amor, Carme Valls, Xavier Palau i Sergio González, així com el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.

Activitats fins diumenge

El barri de Balàfia s’omple de festa i alegria fins diumenge. Activitats infantils, concurs de mascotes, recitals de poesia, bitlles, escacs, sardanes o actuacions musicals són algunes de les propostes. També hi haurà activitats en línia, com les sessions de body live infantili juvenil o per a tots els públics. La traca final de fi de festa serà el diumenge a la nit. A més, el dilluns a la tarda es farà el dia de la nena i el nen a les firetes amb preus populars. Fins al 23, s’han instal·lat algunes atraccions a la plaça Jardins de les Magnòlies, entre el c. Penedès i l’av. Balàfia. L’entitat veïnal insisteix que totes les activitats es faran amb les mesures de seguretat per a la prevenció de la transmissió de la Covid-19.