L’Ajuntament de Lleida dignificarà el Molí de Sant Anastasi amb l’objectiu de poder obrir l’equipament a la ciutadania i convertir-lo en un espai funcional. Així s’ha acordat en la reunió mantinguda avui entre el primer tinent d’alcalde Toni Postius, la presidenta de l’IMO, Anna Campos, tècnics de Cultura, i representants del col·lectiu Bordeta.net.
En aquesta trobada s’ha constituït un grup de treball, integrant per representants de les diferents regidories presents a la reunió i per l’entitat cultural Bordeta.net, per analitzar i posar en marxa les diferents propostes per rehabilitar l’antic molí fariner, situat a la Bordeta. El Col·lectiu Bordeta.net va proposar el projecte de rehabilitació del Molí al Consell de zona de barri.
L’objectiu d’aquest grup de treball és impulsar la dignificació i recuperació del Molí de Sant Anastasi, abordant actuacions des de les tres regidories per tal de poder obrir l’equipament a la ciutadania i convertir-lo en un espai funcional. En la reunió d’aquest matí s’ha establert ja un calendari de reunions periòdiques (cada mes i mig aproximadament, que serviran per a fer seguiment de les diferents actuacions i vetllar per la seva implementació.
El Molí de Sant Anastasi és el darrer vestigi de l’antic poble de Vilanoveta de Fontanet o de l’Horta i forma part dels diferents equipaments del Museu de l’Aigua de Lleida. El Molí té els seus orígens al s. XIII i la séquia de Fontanet, que es pot contemplar a l’exterior, li proporcionava força per moure les moles que s’utilitzaven per moldre cereals. El nom de Molí de Sant Anastasi prové del relleu d’aquest sant, que es trobava sobre la porta principal.