Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

Fèlix Larrosa mostra el seu enuig amb l’acte vandàlic al cementiri: “Com els enganxa jo…”

Avatar photo
La Paeria de Lleida presentarà la denúncia corresponent avui i ha anunciat que reforçarà la vigilància a l’espai
ACN / Una làpida trencada al cementiri de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per trobar l’autor o autors dels danys provocats a 59 nínxols del cementiri municipal la nit de diumenge.

Segons ha explicat la Paeria, el mateix dia a les 21.52 h va saltar l’alarma del recinte, però la patrulla de la policia municipal que s’hi va desplaçar no va detectar cap incidència. No va ser fins dilluns al matí quan els serveis tècnics del cementiri van descobrir els desperfectes i van reparar els danys de l’acte vandàlic.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha pronunciat avui sobre aquests fets i ha afirmat que l’Ajuntament de Lleida presentarà la denuncia corresponent avui mateix, ja que s’estan revisant encara les dades i no tenen als autors dels fets.

FOTO: Daniel Hurtado / Fèlix Larrosa ha presentat avui el Pla d’Actuació Municipal i ha parlat sobre l’acte vandàlic al cementiri de Lleida

Segons l’alcalde, els fets apunten que “hi havia una motivació no d’actuar des del punt de vista del vandalisme, sinó que estava més pensat a obtenir joies o alguna corona, algun sac de bitllets… I ho dic així perquè estic molt enfadat. A on hem arribat? La meva vocació és fer aquesta ciutat segura, però de veritat ens hem de fer la pregunta de si hem de protegir les persones estimades que ens han deixat?“, ha afirmat Larrosa visiblement enfadat.

Finalment, ha afirmat més taxatiu que “val més que no els enganxa jo, i ho dic així de clar. Ja sé que és políticament incorrecte”.

ACN / Una de les 59 làpides danyades per un acte vandàlic al cementiri de Lleida

Els nínxols estan ubicats als departaments més antics de Santa Cecília, Sant Josep i Sant Miquel, i la majoria corresponen a inhumacions d’entre 70 i 100 anys. La Paeria ha condemnat els fets i ha anunciat que reforçarà la vigilància a l’espai.

L’antiguitat de les tombes fa que sigui difícil trobar-ne els propietaris o beneficiaris, tot i que des de Salut Pública s’està treballant per trobar tota la informació possible.

A banda de condemnar els fets, el govern municipal ha afirmat que treballarà per reforçar el sistema de seguretat del recinte del Cementiri Municipal. “És absolutament lamentable que l’incivisme ens obligui a esmerçar recursos de totes i tots per reforçar la seguretat on la gent hauria de reposar en pau”, ha expressat l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mollet incorpora 4 nous vehicles per millorar la neteja viària

Notícia següent

Més de 200 artistes inauguren la Capitalitat de la Cultura Catalana a Sabadell

Notícies relacionades